3ES is dé specialist in 3D laserscanning en 3D modelleren!

Kostenbesparend en efficiënt from scan to plan

3ES werd opgericht door Marc Heylen. ‘3ES staat voor efficiëntie, expertise en excellentie. Eén van de allereerste opdrachten van 3ES was de fabriek van het Gentse Tierenteyn Mosterd die moest opgemeten worden. Ondertussen zijn we bijna tien jaar hard aan het werken aan de uitbouw van 3ES in Vlaanderen. De 3D laserscanners zijn de afgelopen jaren uiteraard een pak gebruiksvriendelijker en compacter geworden en ook de software kende een enorme evolutie. We merken een enorme groei en interesse bij bedrijven die inzien dat onze diensten echt wel een verschil kunnen maken en vooral kostenbesparend en efficiënt zijn.’

Accuraat opmeten en weergeven van gebouwen, infrastructuur en installaties

3ES is gespecialiseerd in 3D laserscanning en 3D modelleren van gebouwen, infrastructuur, installaties en objecten. ‘We werken met 3ES onder meer voor de architecturale sector’, vertelt Marc verder. ‘Dit betekent dat we aan de slag gaan voor architecten, projectontwikkelaars en aannemers. Daarnaast zijn we actief in de industrie, in de ruimste zin van het woord. Het accuraat opmeten van machines, fabriekshallen, maar ook rioleringen of windmolens kennen voor 3ES geen geheimen. In 2019 hebben we de bekende kathedraal van Ho Chi Minh in Viëtnam mogen opmeten in opdracht van Monument Vandekerckhove. De kathedraal staat ondertussen in de steigers om gerenoveerd te worden. Met 3ES zijn we actief in Frankrijk, Nederland, maar 90% van onze opdrachten ligt toch in Vlaanderen met de focus op Limburg, Vlaams-Brabant, Antwerpen en Oost-Vlaanderen. We verzamelen de nodige meetinformatie en zetten dit om in een digitaal grafisch model op maat. Dit gaat van 2D plannen, tot 3D modellen, VR modellen en 3D BIM-modellen. Hét paradepaardje van onze 3D laserscanners kan tot 570 meter hoog scannen. Dit zorgt ervoor dat we moeilijk toegankelijke gebieden toch kunnen scannen en verwerken. Met 3D laserscanning gaan we honderdduizenden meetpunten per seconde gaan capteren. Deze punten samen vormen een puntenwolk die de werkelijke situatie, de ‘as built’ situatie weergeeft. Dit is meteen ook één van de grootste troeven van 3D laserscanning. Tot slot nog een groot voordeel, is dat je steeds kan terug kijken op hoe een situatie vroeger was, voor een verbouwing bijvoorbeeld.’

3ES

MOVIMENTO M&K BV | BE0884.157.770
Hooilingenstraat 18, 3730 Hoeselt
EMAIL : info@3es.be
GSM : +32 499 52 54 58
M: Op afspraak
D : Op afspraak
W: Op afspraak
D : Op afspraak
V : Op afspraak
Z : Gesloten
Z : Gesloten

Vacatures

3D-laserscanspecialist met stevige kennis van 3D-modelleren (BIM)

Zin in een dynamische rol in 3D-laserscanning en BIM-modellering? Wij zoeken iemand voor gevarieerd projectwerk door heel Vlaanderen en soms daarbuiten, variërend van historische gebouwen tot industriële projecten. Je werk omvat zowel veldwerk als tekenen en modelleren, gecombineerd met projectmanagement en klantinteractie.

Vereist is een achtergrond in bouwkundig tekenen of bouw, vaardigheid in het lezen van plannen en modellen, en ervaring met relevante software. We bieden een flexibel contract met competitief salaris en extra’s. Onze hoofdzetel is in Limburg, met de mogelijkheid tot hybride en digitaal werken.

Geïnteresseerd? Neem contact op met Marc Heylen via 0499/52.54.58 of marc@3es.be.

3D-laserscanspecialist met kennis van 3D-modelleren (BIM) en sterke projectmanagement skills

Ben jij gefascineerd door 3D-laserscanning en 3D-modellering binnen BIM? Dan zijn wij op zoek naar jou! Wij bieden een uitdagende rol waarbij je verantwoordelijk bent voor het opmeten en managen van grote projecten bij onze klanten door heel Vlaanderen en soms ook internationaal.

Ideaal ben je iemand met ervaring in de architectuursector, zoals een architect, bouwkundig tekenaar, BIM-coördinator, of iemand met een vergelijkbaar profiel verkregen door ervaring. Technische affiniteit, inzicht in bouwkunde/ruimtelijke ordening en sterke projectmanagement vaardigheden zijn een pre. Je bent bedreven in het lezen van plannen en 3D-modellen, en hebt ervaring in het tekenen, variërend van eenvoudige 2D-tekeningen tot uitgebreide 3D-BIM modellen (As Build). Kennis van relevante software zoals MS Office, Teamleader, en tekenprogramma’s als Autocad (2D/3D), Revit (BIM), Archicad, en Bimcollab is vereist.

Geïnteresseerd? Neem contact op met Marc Heylen via 0499/52.54.58 of marc@3es.be voor meer informatie.