3ES is dé specialist in 3D laserscanning en 3D modelleren!

Kostenbesparend en efficiënt from scan to plan

3ES werd opgericht door Marc Heylen. ‘3ES staat voor efficiëntie, expertise en excellentie. Eén van de allereerste opdrachten van 3ES was de fabriek van het Gentse Tierenteyn Mosterd die moest opgemeten worden. Ondertussen zijn we bijna tien jaar hard aan het werken aan de uitbouw van 3ES in Vlaanderen. De 3D laserscanners zijn de afgelopen jaren uiteraard een pak gebruiksvriendelijker en compacter geworden en ook de software kende een enorme evolutie. We merken een enorme groei en interesse bij bedrijven die inzien dat onze diensten echt wel een verschil kunnen maken en vooral kostenbesparend en efficiënt zijn.’

Accuraat opmeten en weergeven van gebouwen, infrastructuur en installaties

3ES is gespecialiseerd in 3D laserscanning en 3D modelleren van gebouwen, infrastructuur, installaties en objecten. ‘We werken met 3ES onder meer voor de architecturale sector’, vertelt Marc verder. ‘Dit betekent dat we aan de slag gaan voor architecten, projectontwikkelaars en aannemers. Daarnaast zijn we actief in de industrie, in de ruimste zin van het woord. Het accuraat opmeten van machines, fabriekshallen, maar ook rioleringen of windmolens kennen voor 3ES geen geheimen. In 2019 hebben we de bekende kathedraal van Ho Chi Minh in Viëtnam mogen opmeten in opdracht van Monument Vandekerckhove. De kathedraal staat ondertussen in de steigers om gerenoveerd te worden. Met 3ES zijn we actief in Frankrijk, Nederland, maar 90% van onze opdrachten ligt toch in Vlaanderen met de focus op Limburg, Vlaams-Brabant, Antwerpen en Oost-Vlaanderen. We verzamelen de nodige meetinformatie en zetten dit om in een digitaal grafisch model op maat. Dit gaat van 2D plannen, tot 3D modellen, VR modellen en 3D BIM-modellen. Hét paradepaardje van onze 3D laserscanners kan tot 570 meter hoog scannen. Dit zorgt ervoor dat we moeilijk toegankelijke gebieden toch kunnen scannen en verwerken. Met 3D laserscanning gaan we honderdduizenden meetpunten per seconde gaan capteren. Deze punten samen vormen een puntenwolk die de werkelijke situatie, de ‘as built’ situatie weergeeft. Dit is meteen ook één van de grootste troeven van 3D laserscanning. Tot slot nog een groot voordeel, is dat je steeds kan terug kijken op hoe een situatie vroeger was, voor een verbouwing bijvoorbeeld.’

3ES

MOVIMENTO M&K BV | BE0884.157.770
Hooilingenstraat 18, 3730 Hoeselt
GSM : +32 499 52 54 58
M: Op afspraak
D : Op afspraak
W: Op afspraak
D : Op afspraak
V : Op afspraak
Z : Gesloten
Z : Gesloten

Vacatures

3D-laserscanspecialist met stevige kennis van 3D-modelleren (BIM)

Gepassioneerd door 3D-laserscanning en 3D-modellering (BIM) in al zijn facetten? Dan zoeken wij jou!

Je wordt verantwoordelijk voor het opmeten van projecten bij klanten over heel Vlaanderen en occasioneel ook in het buitenland.

Het fijne is: het zijn zeer diverse projecten in (historische) gebouwen, binnen- en buitenruimtes en industriële projecten. Geen werkdag is hetzelfde! Je hebt een prettige afwisseling tussen het veldwerk zoals de 3D-opmetingen (laserscanning) en 3D-registratie. Je wisselt het af met tekenwerk en modellering: van een eenvoudige 2D-tekening tot een volwaardig 3D-BIM model (As Build).

Je bent ook verantwoordelijk voor het projectmanagement bij je klanten. Persoonlijk overleg en afstemming met alle stakeholders staan daarbij centraal. Je kan klanten onboarden en de nodige technische toelichtingen geven tijdens het verloop van het project.

 

Wij zoeken:
We zoeken een collega met een diploma van graduaat bouwkundig tekenaar of een bachelor bouw of gelijkwaardig profiel dat door ervaring werd opgebouwd. Een technische affiniteit in bouwkundig/ruimtelijk inzicht is nodig.

Een plan of 3D-model lezen heb je volledig in de vingers en je kan zowel een eenvoudige 2D- tekening als een volwaardig 3D-BIM model (As Build) realiseren.

Je hebt ervaring met relevante softwarepakketten MS Office en Teamleader en met tekenprogramma’s zoals Autocad (2D / 3D Revit (BIM)), Archicad en Bimcollab.

 

Wat mag je nog verwachten?
• We bieden je een voltijds of deeltijds contract
• Je ontvangt een marktconform salaris aangevuld met extralegale voordelen (laptop, gsm- abonnement, internet vergoeding, …)
• Onze hoofdzetel is in Limburg en we schakelen slim alle technologische hulpmiddelen in zodat we maximaal hybride en digitaal werken

 

Interesse? Neem contact op met Marc Heylen op 0499/52.54.58 marc@3es.be