Alexander Vanwalleghem uit Roeselare is actief als personal coach en tenniscoach!

Alexander Vanwalleghem

Alexander Vanwalleghem omschrijven in één woord? We hebben er een tijdje over nagedacht, maar eigenlijk is dat niet mogelijk. Alexander is namelijk van en in meerdere markten thuis. Hij begeleidt mensen zowel op gebied van sport, beweging, fitheid als voeding. Hij is gediplomeerd personal coach en tennis coach. Het grote voordeel van Alexander Vanwalleghem is dat hij zowel een groeps- als individueel pakket kan aanbieden. Zo richtte hij Viqtus op en werd ook de vzw Bal- en Aquafun gestart. Meestal zal je Alexander in open lucht aantreffen. ‘Ik hou van buiten sporten en ik merk dat mijn klanten daar ook nood aan hebben. Van zodra het weer het toelaat trekken we de wijde natuur in, want de meeste van mijn klanten zitten al een hele dag op kantoor aan een bureau achter een computerscherm en willen écht zuurstof opsnuiven. Ik neem dan wat toestellen mee en trekken naar leuke plekjes in de natuur. Alexander Vanwalleghem werkt voor een heel breed gamma klanten, want de één wil werken aan zijn of haar conditie, terwijl de ander aan spieropbouw wil doen. ‘Dat maakt mijn job zo boeiend, omdat geen enkele dag dezelfde is.’

Personal training - Tennis - Voeding - Modellenwerk

Alexander Vanwalleghem is op meerdere vlakken actief. Personal training is specifiek één op één, maar er wordt ook vaak in kleine groepjes gewerkt (small group training). ‘We zorgen steeds voor een afwisselende trainingssessie. Dat is een combinatie van warming-up en cardio en op maat van wat de klant effectief wil. Dit kan doelgericht afvallen zijn, maar evenzeer stomen we topsporters klaar voor hun competitie. We bieden voor elk wat wils. Het leuke is dat ik ook thuis bij mijn klanten ga en ze dus gewoon in hun tuin hun work-out kunnen doen. We doen vooraf een bodyscan en als mijn klanten zich super inzetten kunnen ze zelfs tot 2 gratis lessen verdienen. Dit zorgt voor nog wat extra motivatie.’ Alexander werkt als coach onder meer samen met Viqtus in Hotel Mercure in Roeselare. Hotelgasten, maar ook klanten van buitenaf kunnen daar terecht om te sporten. Daarnaast werkt hij ook met de zogenaamde ‘Slimcab Cabines’. Klanten die minder mobiel zijn kunnen daar in liggen en oefeningen afwerken aan de hand van een Ipad. Dit kan onder meer bij Medifit in Rumbeke. Dit is vooral belangrijk naar spierherstel toe.

TENNIS
Je kan bij Alexander Vanwalleghem ook terecht voor individuele tenniscoaching of in groep. Hij werkt met verschillende clubs samen in West-Vlaanderen, afhankelijk van waar de klant afkomstig is. Er zijn ondertussen ook plannen om een volwaardige tennisschool op te richten, want Alexander was zelf meermaals West-Vlaams kampioen en in 2018 zelfs Belgisch Kampioen in zijn categorie.

VOEDING
In Coronatijden heeft Alexander samen met een aantal coaches een besloten Facebookgroep opgericht waarin mensen begeleid worden op gebied van sport en voeding. In die groep worden live sportsessies, maar ook kookdemonstraties georganiseerd. De klemtoon ligt op gezonde gerechten, maar toch kunnen blijven genieten van het leven. Mensen willen iets dat ze kunnen volhouden en zijn meestal allergisch aan het woord dieet.

MODELLENWERK
Tot slot wordt Alexander Vanwalleghem ook geboekt als model. Eerder toevallig is hij hierin gerold toen mensen hem vaak zeiden dat hij fotogeniek is. Zo deed hij regelmatig fotoshoots voor het programma Tendens op Focus-WTV en werkt hij ook voor het modellenbureau ‘People’s Choice’. Eén van de mooiste referenties uit zijn modellencarière is een shoot voor een reclamespot voor het watermerk Evian die werd uitgezonden op de Franse televisie. Het is de bedoeling om mijn modellencarrière opnieuw een boost te geven. ‘Als je van je hobby je beroep kunt maken beleef je altijd fun’, aldus Alexander Vanwalleghem.

In de kijker

Alexander Vanwalleghem

Vanwalleghem Alexander | BE 0680.369.579
Hillestraat 16, 8800 Roeselare
EMAIL : alexandervw21@gmail.com
GSM : +32 491 52 80 12
M: Op afspraak
D : Op afspraak
W: Op afspraak
D : Op afspraak
V : Op afspraak
Z : Op afspraak
Z : Op afspraak