Beer To Taste

Beer to Taste zorgt voor een unieke ervaring van bier proeven!

Ideale combinatie met mijn job als gids in brouwerij Rodenbach

Belinda Eelbode

Belinda Eelbode is binnenkort 20 jaar gids bij Brouwerij Rodenbach en even lang stadsgids in Roeselare. Haar passie en interesse in bier zorgden ervoor dat ze vijf jaar geleden ‘Beer to Taste’ oprichtte. ‘Ik ben me verder gaan verdiepen in de wondere wereld van het bier. Zo heb ik een cursus gevolgd om thuisbrouwer te worden en volgde ik ook een opleiding tot zytholoog en biersommelier. Met deze extra bierkennis ben ik gaan zoeken hoe ik mij met het concept van Beer to Taste op de markt kan begeven en waarin ik mij kan onderscheiden. Mijn doel is om mensen op een andere manier bier te laten proeven en hen écht ook iets bij te brengen. Van daaruit ben ik gestart met bierproeverijen voor verschillende organisaties. Plots kwam de vraag om een eigen bier te brouwen voor een vereniging en zo brengen we nu al een aantal jaar het bier ‘Wijze Willem’ op de markt om hun activiteiten te bekostigen nadat een aantal subsidies zijn weggevallen. Het bier gaat ondertussen heel Vlaanderen rond, want de socioculturele vereniging heeft verschillende afdelingen. Uiteraard ben ik enorm fier hier deel te kunnen van uit maken’, aldus Belinda Eelbode.

Bierwandelingen op maat - Voor bedrijven en particulieren - Gidsen in 5 Talen - Bierproeverijen

Beer to Taste uit Roeselare biedt unieke bierwandelingen en bierproeverijen op maat aan, zowel voor organisaties als voor particulieren. ‘Ik wil vooral de nadruk leggen op hoe je bier kan proeven en wat het belang daarvan is’, vertelt Belinda verder. ‘Vorig jaar tijdens de eindejaarperiode heb ik een uniek bierproefpakket samengesteld. Zo’n pakket bevat enkel artisanale bieren en passende lekkere hapjes. Het zorgt voor een perfecte samenhang tussen lokale bieren en proevertjes. In het pakket steekt verder ook de Roeselaarse bierwandelingskaart. Dat is een initiatief van Toerisme Roeselare samen met Beer to Taste. Zo kan je samen met vrienden of familie de stad Roeselare ontdekken als bierstad. De bierwandelingen zijn tijdens corona enorm populair geworden. Behalve het Rodenbach brouwerij arrangement (bezoek en etentje) is er ook een thematocht ‘Roeselare Rodenbachstad’ waarbij we uiteraard stil staan bij Albrecht en Alexander Rodenbach en de brouwerij Rodenbach in het algemeen. Tijdens de wandeling stoppen we ook in een aantal cafés om verschillende andere Roeselaarse bieren te proeven, waar ik dan ook graag extra uitleg bij geef. Heel het gezin kan meegenieten.

Echte bierliefhebbers neemt Belinda graag mee voor een rondleiding in het museum van de dorst ‘De Snoek’ in Alveringem. Na het brouwproces van de 19de eeuw is een heuse bierproeverij van het Snoekbier en andere Westhoekbieren verleidelijk.Beer to Taste werkt verder varia formules uit voor bedrijven. Een teambuilding of een ander bedrijfsevent met een (ludieke)bierproeverij -eventueel met bierquiz- is steeds een voltreffer.Een avondje bierproeverij met vrienden? Laat de deelnemers zelf de hapjes bereiden en matchen?Ik word ook vaak ingeschakeld door reisorganisaties als biergids. Zo heb ik al Brazilianen begeleid die naar ons land kwamen om de Belgische bieren te bestuderen, want ik spreek naast Nederlands, Frans, Engels en Duits ook Portugees en hiermee onderscheid ik me van heel wat andere biergidsen. Alles wat ik doe draait steeds om ontspanning en gezelligheid. Twee termen die in coronatijden alleen maar belangrijker zijn geworden’, besluit Belinda.

Beer To Taste

Adres
Onledegoedstraat 37, 8800 Roeselare
Contacteer ons
GSM : +32 476 293 461
Openingsuren
M: Op afspraak
D : Op afspraak
W: Op afspraak
D : Op afspraak
V : Op afspraak
Z : Op afspraak
Z : Op afspraak

Vacatures

Momenteel zijn er geen vacatures