Beers@Moviefun wil tegen eind dit jaar 500 soorten bier aanbieden!

Beers @ Moviefun

Hans De Buysere en Ward Scherpereel startten een tijdje geleden met het concept ‘Beers@Moviefun’. ‘Zowel Ward als ikzelf zijn enorm grote bierliefhebbers’, vertelt Hans. Op een dag kwam Ward met het idee om een nieuw gamma importbieren te introduceren in de winkel, omdat hij ondervond dat je nu vaak ver in het buitenland moet bestellen. Hij zag daar in West-Vlaanderen en dus ook in Brugge wel een markt in. We hebben dan beslist om hier volop voor te gaan, maar naast de importbieren ook in te zetten op de mindere bekende lokale bieren van plaatselijke brouwerijen. Langzaam aan zijn we in een boeiende wereld beland die meer dan duizenden soorten bieren telt. Ons gamma kan dus steeds verder uitgebreid en aangevuld worden. Het contact met de lokale, Belgische brouwers is vooral erg leuk, want dat zijn allemaal mensen die keihard achter hun product staan. Dat is heel mooi om te zien en ervaren.’

Honderden verschillende bieren - Biermanden - Vaperfun

Bij Beers@Moviefun in Sint-Kruis Brugge vind je honderden soorten import- en lokale bieren. ‘We zijn begonnen met een honderdtal soorten en op vandaag bieden we al zo’n 300 verschillende bieren aan’, gaat Hans verder. ‘De bedoeling is om het gamma tegen eind dit jaar uit te breiden tot een 400 a 500. Hiermee zijn we toch wel uniek. We zijn ook erg actief op sociale media en we merken via de app ‘Untappd’ dat men van steeds verder naar Brugge komt om onze bieren te ontdekken en te kopen. Untappd is eigenlijk een geosociale netwerkdienst en mobiele app die het zijn gebruikers mogelijk maakt hun bieren in te checken als ze ervan drinken. Deze check-ins en de locatie wordt dan ook gedeeld met hun vrienden. Er wordt ook telkens een score gegeven aan het bier en je vindt er meer uitleg over het bier zelf terug. Alle lokale Belgische bieren hebben we trouwens op voorhand geproefd. Het aanbod importbieren is momenteel zo’n 30% en de lokale bieren omvatten 70% van ons assortiment. De klant kan per flesje of blikje aankopen en er is ook de mogelijkheid om een biermand volledig samen te stellen naar eigen smaak. Tegen dat je alle bieren hebt geproefd, ben je toch wel even zoet’, lacht Hans De Buysere.  

Het aanbod rookwaren werd ondertussen ook uitgebreid met een afdeling elektronische sigaretten. ‘Met Vaperfun gaan we echt luisteren naar wat de klant precies wenst’, gaat Hans verder. ‘Er zijn veel klanten die willen stoppen met roken, maar die vaak niet vakkundig geholpen worden. Het is heel belangrijk om de klant correct te informeren over ‘vapen’. We hebben met Vaperfun het grootste aanbod elektronische sigaretten van Brugge en omstreken. Service en klanttevredenheid komen bij ons op de eerste plaats. Het is niet de bedoeling om de klant snel het duurste toestel te verkopen, maar wel de elektronische sigaret en toebehoren dat het beste bij hen past. Zo bouw je klantenbinding op. We werken ook alleen maar met merken waar we echt achter staan en waar we vertrouwen in hebben. Anders verkopen we het niet. Als we een elektronische sigaret verkopen weten we dat de klant dit toestel lang zal kunnen gebruiken. Het is bovendien heel belangrijk dat de klant een geregistreerd apparaat koopt, want niet elke winkel houdt zich aan de wetgeving wat wel en niet mag verkocht worden in België. Iedereen is bij ons welkom om advies in te winnen, ook al hebben ze hun aankoop niet bij ons gedaan.’, besluit Hans De Buysere.

Beers @ Moviefun

BEST ENTERTAINMENT BV | BE 0456.515.454
Maalse Steenweg 153, 8310 Brugge
TEL : +32 50 37 35 23
EMAIL : moviefunst.kruis@gmail.com
M: 10u00 tot 20u00
D : 10u00 tot 20u00
W: 10u00 tot 20u00
D : 10u00 tot 20u00
V : 10u00 tot 20u00
Z : 10u00 tot 20u00
Z : 13u00 tot 20u00