Brasserie Bibitor

Brasserie Bibitor en Partoe in Roeselare ondergingen volledige transformatie!

We wilden een frisse start en nieuwe beleving voor onze klanten

Bibitor

Brasserie Bibitor opende 32 jaar geleden de deuren langs de Brugsesteenweg in Roeselare. Zeventien jaar later opende de familie Maes hun tweede zaak Partoe aan de overkant. ‘Bibitor is doorheen de jaren meermaals uitgebreid en uiteindelijk is er ook een ruime veranda bij gekomen. Brasserie Partoe kreeg zelfs een extra verdieping’, vertelt Ward Maes. ‘Tijdens de coronacrisis hebben we bovendien zowel Bibitor als Partoe volledig onder handen genomen. We wilden echt een frisse start nemen en ook de klanten meteen een nieuwe beleving bezorgen. Het was oorspronkelijk de bedoeling om enkel het interieur wat op te frissen. Maar na het samen zitten met onze architect is het uiteindelijk een complete renovatie geworden. Het was natuurlijk de ideale periode om de werken uit te voeren, want we waren toch verplicht gesloten. Tijdens corona hebben we wel volop ingezet op take-away en waren er ook heel wat bedrijven die dagelijks onze dagschotels bestelden. Op deze manier zijn we toch een beetje aan het werk kunnen blijven. Ondertussen kunnen we in Bibitor en Partoe rekenen op een fantastisch team van zeventien mensen. Zelf heb ik vijf jaar geleden besloten om mijn studies te stoppen en mijn papa bij te staan in het runnen van beide zaken samen met mijn vriendin Emilia. De naam Bibitor komt van het Latijnse ‘bibere’, wat drinken betekent en Partoe is eigenlijk afgeleid uit het Engels ‘part two’, omdat het onze tweede zaak is.’

Lunch - Tea-room - Keuken doorlopend open - Dagschotels

Bij Brasserie Bibitor en Partoe in de Brugsesteenweg in Roeselare kan je terecht voor een ontbijt, lunch, tea-room of een heerlijke dagschotel. ‘We willen met beide zaken een uitgebreide kaart, maar ook een snelle lunch aanbieden’, vertelt Ward verder. ‘Bibitor en Partoe zijn bovendien dagzaken. Dit betekent dat we doorlopend open zijn van 9u tot 18u45, in Bibitor is dat op vrijdag zelfs tot 19u15. ’s Morgens kunnen klanten ontbijten en vanaf 11u is de keuken doorlopend open. We zijn daar ook voor gekend en dat is absoluut een enorme meerwaarde. Uiteraard zijn beide zaken goed gelegen midden in het shoppinggebeuren van de Brugsesteenweg in Roeselare. We merken ook dat het een fijne wisselwerking is. Klanten komen iets eten in Bibitor of Partoe en gaan nadien shoppen, maar evengoed willen ze na het winkelen iets eten. We proberen ook steeds te innoveren en mee te zijn met de laatste nieuwe trends. Zowel de zaken als de kaart wijzigen regelmatig. Bovendien bieden we een heel betaalbare dagschotel aan. Soep, hoofdgerecht en koffie of thee voor slechts € 14,50. Het is ook zo dat Bibitor en Partoe een aparte dagschotel hebben. Daarnaast kan men à la carte kiezen uit een ruim aanbod vis- en vleesgerechten en pasta’s.

Brasserie Bibitor

Adres
Brugsesteenweg 500, 8800 Roeselare
Contacteer ons
TEL : +32 51 22 06 75
Openingsuren
M: 09u30 tot 18u45
D : 09u30 tot 18u45
W: 09u30 tot 18u45
D : 09u30 tot 18u45
V : 09u30 tot 19u00
Z : 09u30 tot 18u45
Z : GESLOTEN

Vacatures

In zowel Bibitor als Partoe zijn we steeds op zoek naar gemotiveerde zaalmedewerkers. Dit kan voltijds of als flexi-job zijn.’ Wie interesse heeft kan zeker contact opnemen met Ward, Emilia of Dirk via bibitor.roeselare@gmail.com of partoe@skynet.be.