De Mokkabar

De Mokkabar in Roeselare bestaat volgend jaar 10 jaar!

Gekend voor onze 26 soorten koffie

De Mokkabar Roeselare

De Mokkabar vind je in de Wallenstraat in Roeselare. Veroniek Boddin startte de zaak bijna tien jaar geleden. ‘Horeca was een totaal nieuwe sector voor mij’, vertelt Veroniek. ‘Voor ik begonnen ben met de Mokkabar werkte ik in de toeristische sector. Er is wel altijd een constante geweest en dat is dat ik graag veel mensen rond me heen heb en wil. Ik wou vooral een zaak waar lekker genieten en het sociaal contact centraal staan. Ik hou van het geroesemoes en de drukte in De Mokkabar. We zijn gelegen in de leukste en gezelligste winkelstraat van Roeselare, weg van de grote drukte. Ideaal om even helemaal tot rust te komen. Met ons klein, zonnig terrasje proberen we een horecazaak te zijn voor wie net dat ietsje meer zoekt. We onderscheiden ons van andere zaken door een andere keuze van koffies en limonades aan te bieden. Maar ook ons aanbod van glutenvrije en lactosevrije gerechten. Vegan food is aan een serieuze opmars bezig en daar willen we met De Mokkabar graag op inspelen. We willen op elk gebied uniek zijn in ons aanbod en ik denk dat we daar zeker in slagen’, aldus Veroniek.

26 Soorten Koffie - Yoghurt Bowls - Pokebowls - Ambachtelijke Taartjes

Bij De Mokkabar in de Wallenstraat in Roeselare kan je terecht voor een heerlijk ontbijt, lunch en zoetigheden, maar steeds volgens onze eigen en unieke visie. ‘Wie komt ontbijten, kan uiteraard kiezen voor een klassiek ontbijt, maar heel populair bij De Mokkabar zijn onze yoghurt bowls, toast avocado en açai bowls. Açai zijn besjes die in het Amazonegebied in Zuid-Amerika groeien en blauw-paars zijn van kleur. Deze zitten boordevol antioxidanten. Verder is er onze huisgemaakte granola die gebruikt wordt in het ontbijt, maar ook te koop is in de zaak. Wat de lunch betreft kan je bij De Mokkabar terecht voor pokébowls, heerlijke wraps, croques en slaatjes tot verse hamburgers en ook huisgemaakte lasagne en spaghetti. Vanaf 14u zijn er onze vers gebakken pannenkoeken, huisgemaakte moelleux en ook ons groot aanbod ambachtelijke taartjes. Daarnaast zijn we gespecialiseerd in koffie. We hebben maar liefst 26 soorten koffie bij De Mokkabar, waaronder onze eigen koffieboon die ook te koop is. Ik volgde een opleiding tot barista en ben theesommelier. Daarnaast zijn we gekend voor onze warme melkdranken zoals de matcha, pink cappuccino, kurkuma latte en onze verse chocoladetulpen om warme chocolademelk te maken. We hebben daar trouwens ook een aantal varianten van zoals de Go Nuts chocolademelk met hazelnoot of de Latte White Choc.’ Je zou er het water van in de mond krijgen, toch?

De Mokkabar

Adres
Wallenstraat 21, 8800 Roeselare
Contacteer ons
GSM : +32 493 71 27 00
Openingsuren
M: 08u30 tot 17u30
D : 08u30 tot 17u30
W: 08u30 tot 17u30
D : 08u30 tot 17u30
V : 08u30 tot 18u00
Z : 08u30 tot 18u00
Z : Gesloten

Vacatures

Foodie gezocht!
Je bent verantwoordelijk voor de keuken (ontbijt-lunch-tearoom).
Je staat in voor het bereiden van verse simpele gerechten zoals soepen, lasagnes, hamburgers, pasta’s… + doet de mise-en-place
Je plaatst en controleert de bestellingen.
Je staat in voor een deel van de keuken afwas en het reinigen van het keukenmateriaal.

Profiel
• collegiaal
• goed voorkomen
• flexibel
• kritisch
• snel en proper kunnen werken

Job gerelateerde competenties
• Gerechten bereiden (ook vegan / vegetarisch)
• De activiteiten van het personeel controleren
• De bereiding van de gerechten superviseren
• Het dresseren en de opmaak van borden uitvoeren of controleren
• De planning van het keukenpersoneel opstellen volgens de verwachte drukte en de voortgang van de voorbereidingen
• Gerechten uitdenken op basis van seizoensgebonden ingrediënten, beschikbaar budget, …
• Recepten opstellen voor de gerechten (ingrediënten, hoeveelheid, prijs, …)
• Menu’s opstellen
• Foodcost berekenen
• De geleverde producten controleren
• De voorraad opvolgen, tekorten vaststellen, bestellingen plaatsen
• De voedingsmiddelen controleren op versheid en bereiding
• Gerechten bereiden: lokale of regionale specialiteiten
• Het naleven van de werkprocedures en de regels voor hygiëne en voedselveiligheid controleren

Persoonsgebonden competenties
• Zelfstandig werken
• Zich kunnen aanpassen aan veranderende omstandigheden (flexibiliteit)
• Zin voor nauwkeurigheid hebben
• Regels en afspraken nakomen
• Leervermogen hebben
• Plannen (= ordenen)
• Commercieel zijn
• Omgaan met stress
• Resultaatgerichtheid
• Samenwerken als hecht team
• Klantgerichtheid
• Contactvaardig zijn
• Creatief denken (Inventiviteit)

Aanbod
• Open keuken
• eigen creativiteit en inbreng
• vrije dag in de week zelf te kiezen
• jong leuk team
• leuke werksfeer
• dagzaak ( niet werken ‘s avonds) + gesloten op zondag
• max. 45u./week werken (in drukke periodes)
• bedrijfswagen met tankkaart en gsm