’t Eekhoetje in de Eekhoutstraat in Brugge, op wandelafstand van de Grote Markt is veel meer dan een ontbijtzaak. ‘We merkten dat er tussen het ontbijt en de lunchformule, zo tussen 11u en 12u een wat rustiger moment was’, gaat Nathalie verder. ‘Daarom besloten we te starten met een ‘brunchformule’. ‘Een Breughel- of charcuterieplank, gerookte zalm, een glaasje cava,…en dit allemaal voor slechts € 22,50 per persoon. De klanten kunnen ook alles bij vragen wat ze willen. Deze brunchformule willen we nu volop in de kijker zetten, want vroeger stopten we met het ontbijt om 11u en startten we met de lunch om 12u. Nu loopt alles gezellig in elkaar over. Sommigen komen brunchen, terwijl anderen nog aan het ontbijten zijn en tijdens de brunch kunnen ook al klanten komen lunchen. En dat stoort ook niet. We leggen met ‘t Eekhoetje de klemtoon op ‘healthy food’. Er is uiteraard niks mis met een spaghetti of vol-au-vent, maar dat kan je overal krijgen in Brugge. Wij wilden dus echt uitpakken met een uniek concept. Een frisse, lekkere salade of een boerenbrood dat de oven in gaat met guacemole en spek. ’t Eekhoetje is verder enorm gekend voor zijn speciale toasten, smoothies en gezonde wraps. Daarnaast hebben we ook lekkere, gezonde burgers tussen onze eigen afgebakken broodjes. Dit valt onder meer bij de toeristen erg in de smaak. We gaan voor een specifieke menukaart met de klemtoon op kwaliteit en versheid. In de namiddag gaat de zaak dan over in tea-room’, besluit Nathalie Tytgat.