Beluister het verhaal

Vlaanderen Onderneemt! Podcast
Vlaanderen Onderneemt! Podcast
Céline Gardin & Dries Catteeuw
Loading
/

Stone Trend

Stone Trend in Brugge werd vorig jaar overgenomen door Céline Gardin en Dries Catteeuw. ‘Ik ben al vijftien jaar zelfstandig vloerder en Céline had een eigen schoonheidssalon, maar we waren al een tijdje op zoek om iets samen te kunnen starten.

Toevallig was Stone Trend klant in hetzelfde boekhoudkantoor als wij en zo zijn we te weten gekomen dat men een overnemer zocht. We zijn snel met elkaar in contact gekomen en voelden meteen dat er een klik was en we op dezelfde golflengte zaten.

Eén van de grote voordelen is dat Stone Trend al heel wat connecties had bij leveranciers en groothandels. Op vandaag is het niet realistisch om dergelijke zaak van nul uit de grond te stampen. Die naamsbekendheid was voor ons dus een enorme meerwaarde. Jelle, de zoon van de vorige eigenaar, werkt trouwens nog altijd in ons team. We vonden dat heel belangrijk naar de klanten en opvolging toe, want Jelle is een bekend gezicht in de toonzaal. Hij heeft ons het voorbije jaar zeker al heel wat geleerd en bijgebracht. Je voelt dat we meer en meer op elkaar ingespeeld raken.

We willen ons met Stone Trend in de toekomst naast de particulieren en aannemers ook richten op de projectmarkt. Gezien we samenwerken met een aantal rechtstreekse fabrikanten uit Spanje en Italië kunnen we onze klanten een correcte en mooie prijs aanbieden. Uiteraard hebben we een uitgebreid gamma betaalbare tegels, maar werken we ook met exclusievere merken zoals Cotto Etrusco, Baldocer, Porcelanosa en het Belgische merk Revoir Paris.

Stone Trend zet in op een totaalbeleving voor de klant en wil hen van A tot Z begeleiden. Van aankoop tot plaatsing. Klanten pushen om snel een handtekening te hebben ligt niet in onze aard. We zijn een familiaal bedrijf en willen dat ook uitstralen.

Vorig jaar was een turbulent jaar met de oorlog in Oekraïne en de stijgende energieprijzen, maar we hopen dat we Stone Trend verder kunnen uitbouwen tot een stabiele basis. Ook de toonzaal zal onder handen genomen worden, want we willen nog meer inzetten op beleving, waarbij de klant echt een beeld krijgt van hoe een bepaalde tegel bij hen thuis er zou uitzien. Tot slot zijn wij altijd op zoek naar ervaren plaatsers om ons team te vervoegen.’