Beluister het verhaal

Vlaanderen Onderneemt! Podcast
Vlaanderen Onderneemt! Podcast
Elien Geirnaert & Miguel De Waele
Loading
/

Dewa-Rent Huurwagens

Dewa-Rent met vestigingen in Aalter, Eeklo en Brugge werd in 2012 opgericht door Elien Geirnaert en Miguel De Waele. ‘Het oorspronkelijke idee was om koelwagens te verhuren aan traiteurs en aan organisatoren van evenementen. Maar al snel kregen we de vraag van klanten of ze ook auto’s, bestelwagens of minibusjes konden huren bij ons en zo is de bal aan het rollen gegaan om het aanbod van Dewa-Rent verder uit te breiden.

Het bedrijf is gestart met een vestiging in Eeklo en twee jaar later is de afdeling in Brugge erbij gekomen. Ondertussen hebben we ook nog een afhaal- en inleveringspunt in Aalter. Op vandaag zijn we dus vooral actief in West- en Oost- Vlaanderen, maar ik sluit niet uit dat we in de toekomst ook nog in andere provincies vestigingen van Dewa-Rent zullen openen, maar dat is nu nog niet aan de orde.

In het weekend zijn het meestal particulieren die bestelwagens huren om te verhuizen, terwijl in de week vooral scholen en bedrijven gebruiken maken van onze bestelwagens en minibusjes. De elektrificatie van het wagenpark is bij bedrijven momenteel een hot-topic en ook bij Dewa-Rent spelen we daar op in. Een vloot personenwagens zal dit jaar vervangen worden door elektrische voertuigen. Minibusjes worden vaak gehuurd door gezinnen voor een autovakantie. Gezien het nog beperkte rijbereik van elektrische minibusjes kiezen we hier wel nog voor fossiele brandstof. Elektrische voertuigen zouden een tussenoplossing vormen tot 2035 en vanaf dan zou de automobielsector evolueren naar voertuigen op waterstof. Al moeten we dat nog afwachten natuurlijk.

Dewa-Rent is gekend voor zijn service en flexibele aanpak. Zo bieden we zelfs een last-minute boeking aan op dezelfde dag waarop de klant wenst te huren. Al onze voertuigen zijn nieuw of heel recent en worden steevast goed onderhouden. Ze kunnen op maat aangevuld worden met accessoires zoals voor een verhuis of skivakantie. Dit jaar worden de kantoren en de parking van onze vestiging in Eeklo gevoelig uitgebreid, want ondertussen hebben we een wagenpark van meer dan 140 voertuigen.’