Beluister het verhaal

Vlaanderen Onderneemt! Podcast
Vlaanderen Onderneemt! Podcast
Geert Spillebeen
Loading
/

Beste Frietjes

Zaakvoerder Geert Spillebeen stampte het cateringbedrijf Beste Frietjes, gevestigd in het industriepark Ter Eike in Staden, zeventien jaar geleden uit de grond.

‘De bal is in feite toevallig aan het rollen gegaan. Ik heb vijftien jaar lang een café gehad, waarvan ik zelf zo’n tien jaar achter de tapkraan stond. Op een bepaald moment vroeg één van mijn klanten en vrienden of ik niet eens frietjes wou bakken op een feestje in Mons (Bergen). Daar heb ik de microbe te pakken gekregen en heb ik nadien mijn eerste friteuse gekocht en was Beste Frietjes geboren. Eerst in mijn tuinhuis, dan in de garage, vervolgens in een loods die ik huurde en ondertussen sinds een aantal jaar in onze eigen loods van zo’n 2.200 vierkante meter. Het is dus een klein beetje gegroeid (lacht).

Op dit moment zijn er zeven frituur wagens in omloop en komt er binnenkort een achtste bij. Daarnaast hebben we onze eigen vrachtwagen waarmee we naar grote evenementen trekken. Dit is toch wel ons paradepaardje. Het is een grote investering geweest, maar de omzet die we met de vrachtwagen neerzetten kan je nooit ophalen met de ‘gewone’ frituur wagens. Op piekmomenten werken we met acht personen in de vrachtwagen en kunnen we voor 1000 mensen frietjes bakken in amper één uur tijd.

We worden met Beste Frietjes de jongste jaren meer en meer gevraagd om totaalconcepten uit te werken. Naast onze frietwagens hebben we ook onze bierwagen en onlangs investeerden we in een kraam om Luikse Wafels te bakken. Met Beste Frietjes zijn we daarnaast in heel wat scholen actief. Soms bedienen we op één middag zes of zeven scholen. Hiervoor heb ik vast personeel in dienst. Dit zijn natuurlijk leuke opdrachten om je week mee te vullen, los van de evenementen in het weekend.

Uiteraard kan je Beste Frietjes inhuren voor meer dan alleen het bakken van frietjes. Onze topper is nog steeds biefstuk met frietjes, maar we doen ook heel vaak eetfestijnen voor verenigingen. Hier wordt dan gekozen voor stoofvlees, kip aan ’t spit, beenhesp, vol au vent,…

We zijn trots dat we met Beste Frietjes partner zijn van Belgocatering. Zij schakelen ons in voor heel grote evenementen waar we frietjes bakken voor een aantal duizenden mensen. Na zeventien jaar blijven we verder groeien, mede door mijn zoon die ook in het bedrijf is gestapt en een vroegere jobstudent die als zelfstandige er is bij gekomen.’ Beste Frietjes heeft heel wat mooie klanten en evenementen in portefeuille, zoals Winkel Koerse, Oktoberfest of de bedrijfsfeesten van Jan De Nul. ‘Stil zitten is niet mijn ding. Ik ben nu 55 en zou graag nog een achttal jaar werken. Dan is het aan de volgende generatie om Beste Frietjes verder op de Vlaamse kaart te zetten’, besluit Geert.