Beluister het verhaal

Vlaanderen Onderneemt! Podcast
Vlaanderen Onderneemt! Podcast
Laurent Lambert
Loading
/

L&Tric Roeselare

Laurent Lambert van L&Tric uit Roeselare is gepassioneerd door alles wat met elektriciteit te maken heeft. ‘Ik was 19 toen ik geboeid raakte door de job en het heeft me niet meer los gelaten.

Elektriciteit is leuk, maar tegelijk ook complex, zeker met de evolutie op gebied van groene energie en andere uitdagingen waar we mee te maken krijgen. We zijn geëvolueerd naar een maatschappij waarbij domotica en optimalisatie de norm wordt. Zonnepanelen, zonne-energie, capaciteitstarief,… de markt verandert heel snel, waardoor we ons als bedrijf ook elk jaar laten bijscholen.

L&Tric is aan een sterke opmars bezig op gebied van het installeren van domotica en het optimaliseren van woningen. Ik ben ervan overtuigd dat er in de toekomst meer en meer slimme machines op WiFi zullen op de markt gebracht worden die vanop afstand kunnen bediend worden om zo het elektriciteitsverbruik perfect op te volgen.

Momenteel is de elektrificatie van het wagenpark bij bedrijven een hot-topic. Uiteraard kan L&Tric laadpalen installeren bij bedrijven en particulieren, maar ik heb er een haat-liefde verhouding mee. Vanuit fiscaal standpunt snap ik het plaatje compleet, maar het is gewoon niet haalbaar dat iedereen elektrisch rijdt. Het huidige elektriciteitsnet kan dit eenvoudig weg niet aan. Ik denk voor de automobielsector dat de toekomst eerder bij waterstof zal liggen.

De afgelopen jaren is L&Tric verder gegroeid, waardoor we meer en meer totaalprojecten binnen halen. We proberen bedrijven dan ook zo goed mogelijk te adviseren om tot een polyvalent geheel te komen. Het komende jaar zal ongetwijfeld heel wat uitdagingen met zich mee brengen, want er is nog steeds een tekort aan materiaal en personeel en ook de prijzen van bepaalde materialen blijven stijgen. Anderzijds mogen we zeker niet klagen en hebben we een aantal fijne projecten op de agenda staan zoals een aantal appartementsgebouwen.

We zijn op dit moment op allerlei manieren op zoek naar gekwalificeerd personeel, maar zoals in heel wat sectoren is dit echt niet gemakkelijk. We zijn zelfs bereid om mensen volledig op te leiden in de job, dus uitbreiding mag altijd, maar op dit moment redden we het met het huidige team.’