Beluister het verhaal

Vlaanderen Onderneemt! Podcast
Vlaanderen Onderneemt! Podcast
Lies Vanacker
Loading
/

Vanacker-Vanadoors

Vanacker-Vanadoors is gelegen in de Zwaaikomstraat in Roeselare en is hoofdzakelijk producent van houten ramen en (binnen)deuren.

Lies Vanacker is ondertussen de vijfde generatie aan het hoofd van het bedrijf. ‘We gaan dus al een heel eind terug in de tijd. Vroeger kon je bij de plaatselijke schrijnwerker aankloppen voor het maken van ramen en deuren, maar ook voor meubelen en alle soorten herstellingswerken. Dit aanbod is bij ons van generatie op generatie verder mee gegroeid tot de verhuis van het bedrijf in de jaren ’90 naar onze huidige kantoren en showroom in Roeselare. We zijn een 100% familiebedrijf dat de klemtoon legt op de productie in eigen atelier.

Er zijn naast ons nog collega’s die zelf ramen of deuren produceren, maar bij Vanacker-Vanadoors leggen we de focus op beide takken. Zowel het binnen – als buitenschrijnwerk. Op deze manier hebben we zelf de leveringstermijn in handen en heeft de klant tijdens het proces één aanspreekpunt, ook wat betreft de dienst na verkoop.

Vanacker-Vanadoors wil het volledige plaatje aanbieden voor de inrichting van de woning met de klemtoon op ramen en (binnen) deuren, maar ook trappen, parket of laminaat. Dat is vooral handig wanneer klanten een bepaalde afwerking kiezen, dat de rest van het interieur in dezelfde lijn ligt. We zijn opgegroeid in de houtsector en leggen dus de klemtoon op hout, maar ook andere materialen zijn mogelijk zoals glas of inox.

Het is op vandaag een uitdaging om personeel te vinden, zeker omdat we in een nichemarkt zitten. We produceren heel wat ramen met retroprofielen of deuren die moeten gemaakt worden naar een bestaand model. We proberen nieuwe, creatieve en vooral gemotiveerde mensen intern op te leiden, want we kunnen niet verwachten dat iedereen die know-how en kennis bezit. Er moet vooral een breed interesseveld zijn, want bij Vanacker-Vanadoors vormen we één team, waarbij iedereen op verschillende vlakken van het bedrijf kan ingeschakeld worden.

We werken samen met verschillende bouwfirma’s en aannemers, waarbij de klant naar de showroom kan komen om de materialen te bekijken en te kiezen.’