Beluister het verhaal

Vlaanderen Onderneemt! Podcast
Vlaanderen Onderneemt! Podcast
Philippe Maenhout
Loading
/

Cleanmood & Moodwood

Philippe Maenhout uit Brugge is zaakvoerder van Maenhout Cleanmood en Moonwood. ’40 jaar geleden begon het verhaal van Maenhout anti-vuilmatten langs de Oostendsesteenweg in Brugge. We zijn van 0 gestart en op de markt gekomen met een uitgebreid assortiment anti-vuilmatten en logomatten. In 1989 hebben we dit uitgebreid met ons aanbod sanitaire toestellen. Op vandaag hebben we meer dan 10.000 matten in omloop bij zowel bakkers, slagers, KMO’s, ziekenhuizen en tandartspraktijken. We hebben een hele grote markt die we kunnen aanspreken met onze diensten. Naast de verkoop van de anti-vuilmatten, logomatten en matten op maat zorgen we dat de klant ontzorgd wordt. Eén of twee keer per maand worden de vuile matten opgehaald en vervangen door nieuwe matten. Ondertussen worden de vuile matten gewassen in onze eigen industriële wasserij hier in Brugge.

Er wordt door bedrijven heel veel geïnvesteerd in netheid en ‘clean’ zijn. Vandaar dat we de naam Maenhout anti-vuilmatten hebben omgedoopt tot Maenhout Cleanmood. De anti-vuilmatten en logomatten worden bovendien ecologisch geproduceerd met gerecycleerd materiaal. Wat de sanitaire toestellen betreft gaat het om handdoekrollen, zeeptoestellen, automaten voor toiletpapier, alsook sinds corona de zuilen met desinfecterende handgel. Om al deze producten netjes onder te brengen bij de klant hebben we de Cleanmood kast ontwikkeld. Dit is een voorraadkast die geplaatst wordt bij KMO’s, maar ook in ziekenhuizen, woonzorgcentra en scholen. De hygiënisch verantwoordelijke, alsook wij hebben een sleutel en kunnen op regelmatige basis deze kast voorzien van de nodige producten. Heel vaak wordt er ook een geurtoestel van Moonwood in geplaatst. Zo komen we tot een mooie synergie van beide bedrijven’, aldus Philippe Maenhout.

Tien jaar geleden breidde het bedrijf van Philippe Maenhout verder uit met een nieuwe afdeling. ‘Voor we begonnen zijn met de professionele geurbeleving van Moonwood hebben we een uitgebreide marktstudie gedaan. We mogen stellen dat we met onze geurtoestellen en -boxen echt wel pionier zijn in België. Moonwood hanteert de strengste normen en werkt met heel zuivere geuren uit Zuid-Frankrijk.

Onze geurtoestellen kunnen in elke zaak geplaatst worden, maar ook in bedrijven, ziekenhuizen, scholen of woonzorgcentra. We hebben een aantal geurexperts die heel Vlaanderen rondrijden om de klant te adviseren bij het kiezen van de juiste geur. In ziekenhuizen en parkeergarages gaan we de vaak negatieve geur gaan neutraliseren met een vijgengeur. In mooie kledingwinkels en boetieks wordt dan weer vaak gekozen voor ‘Costa Blue’. Zo hebben we met Moonwood een 60-tal geuren in het gamma, waaronder een twaalftal die heel vaak gekozen worden.

Met Moonwood zijn we actief in heel Vlaanderen, terwijl Maenhout Cleanmood zich op vandaag focust op West- en Oost-Vlaanderen, Antwerpen en Zeeuws-Vlaanderen.

Dit jaar viert Maenhout Cleanmood z’n veertigste verjaardag en bestaat Moonwood tien jaar. Dit gaan we uiteraard niet zomaar voorbij laten gaan. Het is de bedoeling om naar verschillende steden te trekken met ‘Moonwood on the road’, waarbij ook klanten zullen uitgenodigd worden. Een perfecte mix tussen business en pleasure’, besluit Philippe.