Forrest Food uit Sint-Kruis is een vegetarische en veganistische traiteurzaak

Lies Forrest

In februari 2021 opende Lies Forrest haar zaak Forrest Food aan de Moerkerkse Steenweg 182 in Sint-Kruis. ‘Ik ben mama van drie kinderen die verschillende allergieën en intoleranties hebben, waardoor we vaak op het veganistische en vegetarische pad terecht kwamen’, vertelt Lies. ‘Door zelf cursussen te volgen en boeken te lezen merkte ik dat vlees eten een grote impact heeft op onze gezondheid alsook op het milieu. We hebben dan beslist om onze voeding aan te passen. Maar dan merk je al snel dat je nergens terecht kan behalve in de supermarkt of bepaalde restaurants om vegetarisch en veganistisch eten af te halen. Zo is het idee gegroeid om zelf de starten met een traiteurzaak gespecialiseerd in allergeenvrije voeding. Ik heb dan een opleiding ‘duurzame voeding’ gevolgd en heb dus de basis van voeding onder de knie zoals micro- en macronutriënten, maar ik heb vooral ervaring en kennis opgedaan in de slagerij waar ik vijftien jaar gewerkt heb.  Daarnaast uiteraard thuis ook veel geprobeerd en geëxperimenteerd. Met onze fysieke winkel en webshop zijn we echt wel uniek in de ruime regio rond Brugge’, aldus Lies.

Vegaetarische & vegan gerechten - Allergeenvrij - Tarwevrij - Lactosevrij

Bij Forrest Food in Sint-Kruis kan je terecht voor verse, huisbereide, vegetarische en vegan gerechten met extra aandacht voor allergenen. ‘In ons assortiment vindt de klant iets lekkers voor elk moment van de dag’, gaat Lies verder. ‘Dit gaan van koude en warme gerechten tot belegde broodjes en zelfs gebak. Al onze bereidingen zijn standaard vegetarisch, lactose- en tarwevrij. Mensen kunnen ook via de website van Forrest Food of telefonisch hun bestelling doorgegeven. We bieden naast het ruim assortiment gerechten in de winkel ook tapasschotels aan, maar er is ook een barbecuepakket en in de winter willen we uitpakken met veganistische gourmet- of teppanyaki schotels. We hebben bij Forrest Food huisgemaakte vegetarische en vegan smeersalades en zowel vegan als lactosevrije kazen. Je merkt wel dat de mensen zich veel bewuster zijn van hun voeding. Ze willen weten van waar het komt, hoe het gemaakt is en vooral wat er in de maaltijd zit. In de voedingsindustrie worden veel producten bewerkt en de klant wil vooral puurder en lokaler eten. Het valt ook op dat mensen sowieso minder vlees eten per week en als alternatief inspiratie zoeken bij bereide en gezonde gerechten. Daarvoor zitten ze vanzelfsprekend goed bij Forrest Food. Het bespaart hen ook nog eens tijd in de keuken en bovendien eten ze toch gezond’, besluit Lies.

In de kijker

Forrest Food

Forrest Lies Yvette | BE 0831.007.017
Moerkerkse Steenweg 182, 8310 Brugge
TEL : +32 50 66 27 66
M: 08u30 tot 17u30
D : 08u30 tot 17u30
W: GESLOTEN
D : 08u30 tot 17u30
V : 08u30 tot 17u30
Z : 08u30 tot 17u30
Z : GESLOTEN