Hogeschool Vives - Design Your Future

Hogeschool Vives Brugge - Kortrijk - Roeselare - Torhout - Oostende

Hogeschool VIVES is een hogeschool met een blik die verder reikt dan de eigen horizon: internationalisering maakt deel uit van elke opleiding, zodat wie bij VIVES afstudeert zijn weg kent én zich goed vindt in een geglobaliseerde wereld.  VIVES hanteert een brede visie op internationalisering en wil zijn studenten internationale competenties aanreiken en hen leren om in een geglobaliseerde wereld te leven en werken. Daartoe reikt VIVES je tal van mogelijkheden aan om tijdens je studententijd internationale ervaring op te doen en je zowel professioneel als persoonlijk te globaal ontwikkelen. Andere culturen leren kennen, vreemde talen verbeteren en je ontwikkelen als wereldburger, daar draait het om. Want bij VIVES weten we als geen ander dat internationale klaslokalen leiden tot betere leerresultaten, meer interculturele vaardigheden en een internationaal netwerk.

VIVES heeft de ambitie om door middel van innovatie trendsetter te zijn. VIVES heeft verschillende labs die zich bezighouden met praktisch-wetenschappelijk onderzoek binnen actuele thema’s. Typerend aan deze labs is dat ze laagdrempelig en toegankelijk zijn. De diverse labs van VIVES zijn plekken om in cocreatie met docenten, studenten en onderzoekers nieuwe producten of diensten te ontwikkelen. In de labs staan experiment, cocreatie en dialoog centraal. Je kunt er de nieuwste technologiën of trends vinden en ontdekken wat deze voor jou kunnen betekenen.

Het netwerk van VIVES omvat meer dan vijfduizend bedrijven en organisaties in binnen- en buitenland. Veel van deze bedrijven zijn rechtstreeks betrokken bij een van onze activiteiten: als partner in een onderzoek, als stageplaats voor een van onze studenten of als expert bij een van onze activiteiten.

Samenwerken met bedrijven en organisaties vindt de hogeschool VIVES erg belangrijk. We willen ondernemers ondersteunen met advies en faciliteiten. Dat kan gaan van (markt)onderzoek, ontwikkeling, consultancy, maatwerk, prototyping tot het produceren van kleine oplages of opleidingen op vraag van de klant. VIVES organiseert regelmatig formele en informele activiteiten waar we partners binnen het VIVES-netwerk bij mekaar kunnen brengen.  Deze bijeenkomsten hebben als voordeel dat iedere aanwezige hetzelfde doel heeft en je mensen ontmoet die je normaal niet tegen zou komen. VIVES streeft er naar de effectiviteit van deze bijeenkomsten zo groot mogelijk te maken. Of misschien wil je zelf wel met een van de experten van VIVES rond de tafel zitten om te kijken hoe wij elkaar kunnen ondersteunen op het gebied van kennisuitbreiding en innovatie.

Moderne campussen - Marktleider in afstandsonderwijs

Hogeschool VIVES is een warme en waarderende hogeschool die focust op de vorming van professionele bachelors en graduaten die als professional en als mens een meerwaarde betekenen. VIVES zet maximaal en actief in op de ontwikkeling van competenties. Studenten krijgen uitgebreide kansen om te werken aan hun toekomst. VIVES kiest ervoor om verantwoordelijkheid en ownership, waardering en respect voor elke mens en zijn omgeving, centraal te stellen: duurzaamheid is een belangrijk engagement voor VIVES.

De campussen van Hogeschool VIVES bevinden zich in vijf unieke steden in West-Vlaanderen. Studeren te midden van een gezellige centrumstad als Roeselare, op een boogscheut van het strand en de haven in Oostende, op een groene studentenbuurt in Kortrijk, op een steenworp van de middeleeuwse kasseiwegen van Brugge of in het hart van de stad in Torhout? VIVES heeft het allemaal. Elke campus is anders en heeft een unieke uitstraling, maar tegelijk vind je er overal de modernste leslokalen, auditoria en lab- of vaardigheidsruimtes die uitgerust zijn met  de modernste didactische en audiovisuele middelen. Elke campus beschikt over tal van andere modern uitgeruste locaties die je toelaten te studeren of samen met je medestudenten te ontplooien in deze boeiende campusleefomgeving.

Als koploper op het gebied van studeren op afstand in Vlaanderen, reikt VIVES bovendien de hand aan iedereen die zichzelf wil omvormen en, los van tijd en ruimte, een diploma wil halen op de meest flexibele manier.

Op dit moment studeren bij ons zo’n 3000 studenten op afstand. Al duizenden studenten vonden de afgelopen twintig jaar hun weg naar het werkveld dankzij een bachelordiploma waar ze vroeger alleen maar van konden dromen. Want dat is het unieke aan afstandsonderwijs: we maken dromen waar. We veranderen levens. Misschien kunnen wij ook jouw leven veranderen?

Hogeschool Vives

VIVES Noord VZW | BE 0455.932.266
Xaverianenstraat 10, 8200 Brugge
TEL : +32 50 30 51 00
EMAIL : campus.brugge@vives.be
M: 08u00 tot 22u00
D : 08u00 tot 22u00
W: 08u00 tot 22u00
D : 08u00 tot 22u00
V : 08u00 tot 22u00
Z : 08u00 tot 17u00
Z : GESLOTEN