Funico is gevestigd in Drongen, vlakbij Gent in Oost-Vlaanderen. Het bedrijf werd 60 jaar geleden opgericht onder de naam Demaco en werd al snel een succesvolle producent van uitvaartkisten. In 1991 verhuisde het bedrijf omwille van de expansie naar het industriepark in Drongen. Een aantal jaar later werd de weg naar internationalisering ingeslagen. Na meerdere overnames werd het bedrijf in januari 2017 omgedoopt tot Funico. Het bedrijf is na bijna 60 jaar uitgegroeid tot een volwaardige KMO met een honderdtal medewerkers in België. Funico is intussen actief in heel wat Europese landen en produceert meer dan 120.000 uitvaartkisten per jaar. De bedrijfsfilosofie van Funico omvat de kwaliteit van het product, de klantvriendelijkheid en uiteraard de stiptheid en correctheid die hier onlosmakelijk mee zijn verbonden.

Het bedrijf Funico uit Drongen, nabij Gent is fabrikant van uitvaartkisten en werkte de voorbije jaren hard aan de internationale expansie. Funico levert kisten aan klanten in België, Nederland en Frankrijk en daarnaast ook aan de Verenigde Naties. Bovendien beschikt het bedrijf over een heel uitgebreid en divers aanbod kisten. Van vrij traditionele tot zeer eigentijdse kisten en zelfs kisten die kunnen gepersonaliseerd worden. Kinderen of kleinkinderen kunnen zo bijvoorbeeld het verlies van een dierbare verzachten door een tekening te maken op de kist van de overledene. Funico is ook actief in de Franse overzeese gebieden Guadeloupe, Martinique, La Réunion, … Het bedrijf telt op vandaag circa 160 medewerkers, waarvan zo’n 100 in België. Jaarlijks produceert Funico meer dan 120.000 doodskisten over alle vestigingen heen. In Drongen, nabij Gent is men dringend op zoek naar extra arbeidskrachten. Zo zijn er openstaande vacatures voor onderhoudstechnieker, chauffeur, logistiek medewerker, productiearbeider, schrijnwerker en meubelmakeren machineoperator. Wie een job in de houtsector ambieert is bijgevolg zeker welkom bij Funico in de regio Gent.

Vacatures

Onderhoudstechnieker regio Gent

Als onderhoudstechnieker in dagdienst in de regio Gent ondersteun je mee de continue groei van Funico . Meer informatie? Klik hier.

Chauffeur Rijbewijs C

Als chauffeur met rijbewijs C ben je actief in heel België voor het afleveren van onze kisten bij de klanten. Meer informatie over deze job? Klik hier.

Medewerker commerciële binnendienst regio Gent

Als medewerker commercieële binnendienst bij Funico in Gent verwerk je o.a. verkooporders, doe je de facturatie en plan je commerciële routes in functie van de deadlines van de leveringen. Meer informatie? Klik hier.

Senior Aankoper regio Gent

Je bent verantwoordelijk voor de behoefteanalyse en het aankopen van grond- en hulpstoffen en handelsgoederen binnen alle vestigingen van Funico. Meer informatie? Klik hier.

Productiearbeiders regio Gent

Je kan op verschillende afdelingen worden ingeschakeld als garnierder, bandlader of medewerker op de spuitafdeling. Meer informatie? Klik hier.

Schrijnwerkers/meubelmakers regio Gent

Je bedient de houtbewerkingsmachines zoals bovenfrees, schaafmachines en verlijmingmachines en verwerkt de grondstoffen tot halffabrikaten. Ervaring in de meubel- of houtindustrie is een vereiste. Meer informatie? Klik hier.

Machineoperator verstekzaag regio Gent

Je programmeert en bedient de verstekzaag en werkt in een vaste voormiddag- of namiddagploeg. Deze functie kan volledig intern aangeleerd worden! Meer informatie? Klik hier.

Garnierder regio Gent

Als garnierder sta je in voor de laatste fase in het productieproces van uitvaartkisten. Je werkt de kisten af volgens de verwachtingen van de klant en verpakt deze. Meer informatie? Klik hier.

Machineoperator hout regio Gent

Je bedient verschillende machines en keurt het massief hout. Bovendien werk je in een vaste voormiddag- of namiddagploeg. Meer informatie? Klik hier.

Solliciteer

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Funico

Booiebos 3, 9031 Gent

0032 9 280 90 00

info@funico.be

https://funico.international