Kim Coene uit Roeselare biedt babyspa, massage en pretechografie aan!

Kim Coene

In de Abeelstraat 97, Roeselare vinden we de zaak van Kim Coene. Zij is mama van drie kindjes en het idee voor haar onderneming kwam er toen ze zelf een cadeaubon kreeg voor een babyspa. ‘Ik ben verpleegkundige van opleiding en heb altijd op de spoed- en intensieve zorgen afdeling gewerkt. Een job die ik op vandaag nog steeds combineer met mijn eigen zaak. Het idee is ontstaan uit het feit dat ik er meer wou zijn voor mijn gezin en mijn kinderen. Met flexibelere uren kan ik volledig zelf mijn agenda bepalen. Twee jaar geleden ben ik dan gestart als zelfstandige, nadat ik zelf met mijn jongste zoontje eens naar een babyspa ben geweest. Onder meer de relaxatie massage vond ik zo leuk en ik wou altijd al iets doen met kinderen en relaxatietherapie. Ik wou eigenlijk oorspronkelijk vroedkunde studeren, maar omdat daar toen weinig werkopportuniteiten lagen heb ik dan besloten om verpleegkunde te studeren. Onlangs deed ik ook nog een postgraduaat in de pediatrie en neonatologie’, aldus Kim.

Babyspa - Babymassage - Zwangerschapsmassage - Pretecho - Workshops

Bij Kim Coene in Roeselare kan je terecht voor babyspa, relaxatiemassages, zwangerschapsmassages en pretechografie. ‘Zwangere dames kunnen vanaf week 6 in de zwangerschap bij mij terecht voor 2D en 3D echo’s. Voor alle duidelijkheid, dit zijn geen medische echo’s. Ik doe geen opmetingen of vaststellingen. Maar sommige patiënten hebben al een kindje verloren of zijn ongerust tijdens de zwangerschap en vinden dat er teveel tijd zit tussen de verschillende bezoeken aan de gynaecoloog. Op deze manier kan ik hen op hun gemak stellen met een pretecho. De ideale periode hiervoor is tussen de 23 en 32 weken. Elke babyspa bestaat uit een workshop babymassage en een hydrotherapie sessie. Ik toon de massage voor op een pop en de ouders kunnen dit dan doen bij hun kindje. Daarna gaan de baby’s in een bubbelbad. Dit kan al twee weken na de geboorte, maar idealiter is dit vanaf zes weken. De baby’tjes reageren dan ook beter op de massage. Het draait allemaal om beleving en aanraking. Ook voor de papa’s is dit zeker heel interessant, want meestal staan zij tijdens het hele zwangerschapsverhaal langs de zijkant. Een babymassage zorgt voor een diepere connectie tussen ouders en kind. Tijdens de massage komt er ook knuffelhormoon vrij, wat ervoor zorgt dat de baby mentaal groeit en zich veilig voelt. De hydrotherapie is dan weer heel interessant, omdat de baby kan ronddraaien en spartelen, terwijl die anders vaak neer ligt. Ze ademen tegen de druk van het water, wat goed is voor de ontwikkeling van de longen. Hydrotherapie helpt verder tegen reflux, krampjes en constipatie. Je ziet ook een enorme motorische evolutie bij baby’s die regelmatig langs komen. Het is tot slot belangrijk om te weten dat ook niet zwangere dames en ook heren kunnen langs komen voor een massage. We bieden ook duomassages aan, voor bijvoorbeeld een zwangere vrouw en haar partner, maar evengoed voor niet-zwangeren’, besluit Kim.

In de kijker

Op 8 oktober en 12 november organiseren we terug duomassages dagen in Roeselare. Tijdens deze duomassages worden er 2 klanten tegelijk gemasseerd, hiervoor doe ik beroep op Marjan (Massage Balans), mijn duopartner. Tijdens deze dagen zijn dus ook zwangere vriendinnen, niet-zwangeren met vriendin, familie of partner meer dan welkom.

Boek nu snel je moment via email of telefonisch want de plaatsen zijn beperkt!

Kim Coene’s babyspa & massage

Coene Kim | BE 0567.610.841
Abeelstraat 97, 8800 Roeselare
EMAIL : info@kimcoene.be
GSM : +32 486 12 85 45
M: 09u00 tot 20u00
D : 09u00 tot 20u00
W: 09u00 tot 20u00
D : 09u00 tot 20u00
V : Gesloten
Z : 09u00 tot 20u00
Z : Gesloten