Kinderwinkel Merel & Maurice uit Merelbeke biedt duurzame kledij en speelgoed voor 0 tot 14 jaar!

Zowel tweedehandskledij als nieuwe collecties

Langs de Hundelgemsesteenweg 321 in Merelbeke, nabij Gent, vinden we kinderwinkel Merel & Maurice. Zaakvoerster Elise De Gendt opende haar winkel in september 2020. ‘Ik was een aantal maanden daarvoor al gestart als zelfstandige met het voorbereiden van mijn concept. In 2014 ben ik afgestudeerd als laborante en heb ik heel wat jobs gedaan om uit te zoeken wat ik precies wou. Toen ik zwanger was van mijn tweede kindje Merel wist ik dat ik niet meer terug wou naar mijn toenmalige werkgever. Tijdens de zwangerschap had ik ook veel tijd om na te denken en wat research te doen en zo heb ik de knoop doorgehakt om naast de webshop ook meteen met een fysieke winkel te starten, genoemd naar mijn twee kindjes Merel & Maurice. Een grote stap, maar ik ben ervan overtuigd dat een winkel nog altijd heel belangrijk is, los van een online winkel. Zeker omdat er op vandaag in Merelbeke geen kinderwinkel meer is die zich richt op kinderen van 0 tot en met 14 jaar. De winkel is ook gelegen op een doorsteekweg, wat toch belangrijk is voor de visibiliteit.’

Duurzaam - Circulair - Educatief & Creatief Speelgoed - Biokatoen

Je vindt bij Merel & Maurice in Merelbeke, nabij Gent, een bewuste mix van preloved en nieuwe kinderkleding voor kinderen van 0 tot en met 14 jaar. ‘Het concept is aanvankelijk gestart met alleen maar tweedehandskledij, omdat er heel wat overconsumptie is en die kleertjes nog perfect kunnen gedragen worden. Maar je vindt ook niet alles op de tweedehandsmarkt, waardoor ik besloten heb om ook met nieuwe collecties te werken waarbij de klemtoon ligt op duurzaamheid. Kleren die geproduceerd worden binnen Europa en vervaardigd uit biokatoen. We werken met het Belgisch merk Baba, Ammehoela, Maison Tadaboum, CarlijnQ, A Monday in Copenhagen en tal van andere die je ook terug vindt op de webshop www.merelenmaurice.be. Daarnaast kan je bij Merel & Maurice ook terecht voor ecologisch, houten en verantwoord speelgoed en verzorgingsproducten. Een aantal merken hier zijn Haba, Tender Leaf, Terra Kids, Naïf,…

Kinderwinkel Merel & Maurice

De Gendt Elise | BE 0675.432.774
Hundelgemsesteenweg 321, 9820 Merelbeke
EMAIL : info@merelenmaurice.be
GSM : +32 478 41 43 14
M: Gesloten
D : Gesloten
W: 09u30 tot 12u00 – 14u00 tot 17u30
D : 09u30 tot 12u00 – 14u00 tot 17u30
V : 09u30 tot 12u00 – 14u00 tot 17u30
Z : 10u00 tot 18u00
Z : Gesloten