Kode Mavu in Gits is een gezellige ontbijt- en lunchzaak, maar ook tea-room!

Kode Mavu Gits

Kode Mavu is gevestigd op de hoek van de Brugsesteenweg en Gudrunstraat in Gits. Marianne Vulsteke runt de zaak ondertussen al bijna tien jaar. ‘Ik heb twaalf jaar een fruitwinkel gehad, maar ik was toe aan een nieuwe uitdaging’, vertelt Marianne. ‘Dan heb ik dit gebouw waar vroeger restaurant ’t Kroontje gevestigd was gekocht. Het pand stond al een tijdje leeg, maar bood natuurlijk heel wat mogelijkheden. We hebben het gebouw dan omgetoverd tot een gezellige zaak waar je kan ontbijten, lunchen of genieten van onze tea-room. Tijdens de coronacrisis hebben we zoals veel zaken ingezet op take-away en ondertussen van de gelegenheid gebruik gemaakt om het interieur en het terras op te frissen. Omdat de afhaalmenu’s een groot succes waren tijdens de lockdown, hebben we besloten om dit verder te blijven aanbieden. Het is voor mij ook een leerzame periode geweest, want ik was het gewoon om altijd in de zaal te staan en plots stond ik zelf in de keuken om alles klaar te maken. Ik moest dingen doen die ik nooit eerder had gedaan, maar alles is vlot verlopen en we zijn er alleen maar sterker door geworden’, aldus Marianne.

Ontbijt - Lunch - Brunch - Tea-Room

Kode Mavu in Gits is een gezellige dagzaak waar je terecht kan voor een uitgebreid ontbijt of een heerlijke lunch en waar je in de namiddag kan genieten van hun tea-room. ‘We zijn aanvankelijk gestart met broodjes en tapas toen we nog geen kok in dienst hadden’, vertelt Marianne verder. ‘Maar als snel kwam de vraag naar dagschotels en uitgebreide gerechten, waardoor we een vaste kok hebben aangeworven en de kaart verder hebben uitgebreid. ’s Morgens kan men bij Kode Mavu genieten van verschillende ontbijtformules. Dit kan een gewoon basis ontbijt zijn, maar er kan ook gekozen worden voor de uitgebreide ontbijtformule met granola, yoghurt, smoothies, fruit tot zelfs champagne. Vanaf 11u30 is de keuken doorlopend open tot 17u voor onze lekkere gerechten à la carte. Er is ook een dag- en maandmenu en in de namiddag is er onze zoete tea-room. Kode Mavu beschikt over een ruim, zonnig terras en parkeergelegenheid voor de deur. Dit alles in een gezellige en huiselijke sfeer net buiten het centrum van Roeselare’, besluit Marianne. Bij Kode Mavu hoef je niet te reserveren, maar dan ben je wel zeker van een plaatsje.

In de kijker

Tea-room actie:

Huisbereide frangipannetaart met koffie: 6 euro
Coupe aardbei met zelfgemaakt vanille bourbon ijs en aardbeien van Gits: 9.50 euro

Laatste zondag van de maand:

Extra uitgebreid ontbijt buffet met scampi, donuts, yoghurt, granola, pudding, koekjes en groot assortiment brood, pannenkoeken, veel vers fruit, diverse vis-vlees- en kaasmogelijkheden…

Kode Mavu

Maribell BV | BE 0809.958.413
Bruggesteenweg 240, 8830 Hooglede
EMAIL : maribell@skynet.be
GSM : +32 491 40 09 73
M: GESLOTEN
D : 08u15 tot 18u15
W: 08u15 tot 18u15
D : 08u15 tot 18u15
V : 08u15 tot 18u15
Z : 08u15 tot 18u15
Z : 08u15 tot 18u15

Vacatures

Zaalmedewerker gezocht M/V/X

Voor onze horecazaak in Hooglede / Gits zijn we op zoek naar een zaalmedewerker. Je ontvangt klanten, staat in voor het opnemen van bestellingen, serveert gerechten/dranken, maakt de afrekening en ruimt af. Interesse? Bel ons op 0491 400 973 of mail naar maribell@skynet.be.