Ann-Sophie en Gert starten restaurant Le Tilleul de Sully in Frankrijk!

Altijd onze droom geweest om een zaak in het buitenland te starten

Ann-Sophie Devaere en haar man Gert staan voor hét avontuur van hun leven. Ze laten België achter zich en trekken naar Frankrijk om er hun eigen restaurant te openen. ‘Ik heb een achtergrond in het onderwijs, maar mijn man Gert heeft al meer dan twintig jaar ervaring in de horeca en heeft zo deze microbe ook een beetje aan mij doorgegeven’, vertelt Ann-Sophie. ‘We waren al een tweetal jaar op zoek via verschillende websites naar het geschikte pand en zo zijn we terecht gekomen bij het restaurant ‘Le Tilleul de Sully’. Het is gelegen in Montgibaud, op zo’n dertig kilometer van Limoges en is een populaire streek bij landgenoten. Het is de bedoeling om midden maart het restaurant te openen’, gaat Gert verder. ‘Ik heb in mijn carrière zowat alle taken die je in de horeca kan uitvoeren doorlopen, dus we trekken met heel wat ervaring en goesting naar dit Franse avontuur.’

Restaurant Le Tilleul de Sully kiest voor duurzame, groene en betaalbare cuisine

Ann-Sophie en Gert starten rond midden maart met hun restaurant ‘Le Tilleul de Sully’ in Montgibaud, Frankrijk. ‘Ik heb een klassieke koksopleiding genoten in Hotelschool Ter Duinen in Koksijde’, vertelt Gert. ‘We willen echt een duurzame keuken aanbieden met aandacht voor lokale producten gecombineerd met een Belgische kwinkslag. De klemtoon en inspiratiebron ligt op de plaatselijke natuurlijk. We hebben een eigen moestuin en boomgaard bij het restaurant, zodat we echt de bio-kaart kunnen trekken. Er komen heel wat Belgen op vakantie in de regio en met dit concept willen we toch uniek zijn in de streek. Le Tilleul de Sully zal een heel degelijke, maar vooral ook betaalbare kaart bieden. Tilleul is het Frans voor lindenboom en Sully verwijst naar de persoon die hier woonde, dus letterlijk vertaald: De lindenboom van Sully. Montgibaud is bovendien een hele leuke, pittoreske tussenstop voor landgenoten die onderweg naar Zuid-Frankrijk even een stop willen inlassen. We hopen voor de Paasvakantie de deuren van het restaurant te kunnen openen, want dit is meteen een eerste belangrijke periode voor ons.’

Le Tilleul de Sully

DDCoaching VOF | BE0791.767.547
Le Bourg, 19210 Montgibaud, Frankrijk
EMAIL : info@letilleuldesully.be
GSM : +32 478 24 87 92
M: Gesloten
D : Gesloten
W: 18u30 tot 21u30
D : 12u00 tot 13u30 – 18u30 tot 21u30
V : 12u00 tot 13u30 – 18u30 tot 21u30
Z : 12u00 tot 13u30 – 18u30 tot 21u30
Z : 12u00 tot 13u30 – 18u30 tot 21u30