Mathieu Dupon uit Ieper realiseert met “Laspost” uniek maatwerk in staal!

Ook eigen creaties en producten

In 2014 richtte Mathieu Dupon ‘Laspost’ in Ieper, West-Vlaanderen op. Dit bedrijf specialiseert zich in het bijzonder op maatwerk in staal. Laspost richt zich specifiek op maatwerk dat soms minder voor de hand liggend is. Er komt vaak meer expertise, voorbereiding en overleg aan te pas om de ideëen te kunnen vormgeven. Deze kwaliteit van aanpak zorgt voor een toenemende vraag naar samenwerkingen uit zowel West- als Oost-vlaanderen. Laspost gaat samenwerkingen aan met zowel architecten als particulieren voor totaalprojecten of voor afzonderlijke ontwerpen. Dit resulteert in zeer uiteenlopende opdrachten, gaande van een unieke achitecturale elementen in een gevel of een bijzondere trap, tot balustrades, binnendeuren, glaswanden en poorten. Het onderscheid zit hem in het bijzonder in de kwaliteit en het overleg met de klant. Dankzij de toenemende vraag blijft Laspost groeien. Dit maakt dat het bedrijf op zoek is naar een extra enthousiaste vakman met dezelfde belangstelling voor laswerken en oog voor detail. Passie voor metaalbewerking en het realiseren van geslaagde creaties zijn vanzelfsprekend.
Naast het concept van Laspost waarbij aandacht geschonken wordt aan de ontwerpen van derden, worden ook eigen ontwerpen uitgewerkt en vervaardigd. Dit nevenproject van onder de naam ‘Mathieu Dupon’ geeft ook de ruimte om creatief met nieuwe materialen en technieken te werken. Mathieu Dupon realiseerde nl. een eigen collectie van tafels in verschillende formaten. Naast deze collectie biedt het bedrijf ook ander designmeubilair, kunst, objecten en interieurelementen aan.

Mathieu Dupon - Art, Crafts, Design

Mathieu Dupon van ‘Laspost’ in Ieper realiseerde een collectie salontafels in vijf formaten. Deze zijn ook als set te krijgen. “Door de afwisseling in hoogte en formaat kan de klant de opstelling wijzigen naar eigen wens en noden, bijvoorbeeld in functie van bijzondere gelegenheden als er meer of minder gasten zijn.”

Het kleinste formaat van 40cm diameter kan ook als bijzettafeltje fungeren. Ons grootste model tot nu toe is 1m20 in doorsnede, en deze maken we met een hoogte van 20cm extra laag om in te spelen op de huidige ‘bohemien’ trend met lage zetels.

De salontafels zijn qua vormgeving uiterst puur en sober te noemen. De tafels worden uit massief staal vervaardigd in België en worden afgewerkt met een stucpleister. De textuur en uniek kleurschakering maken elke tafel een ‘pièce unique’.

Ook voor de andere creaties wordt er steeds gewerkt met authentieke producten: authentieke massieve eiken recuperatie wagonplanken, messing, koper, geboend staal, … Mathieu Dupon is steeds op zoek naar nieuwe technieken en unieke materialen met een authentieke look en uitstraling. Het experiment wordt dan ook niet uit de weg gegaan. Creativiteit, kwaliteit en originaliteit zorgen voor unieke realisaties.

Mathieu Dupon – Laspost

LASPOST DESIGN BV | BE 0717.687.657
Ieper
EMAIL : info@laspost.be
GSM : +32 487 245 074
M: Op afspraak
D : Op afspraak
W: Op afspraak
D : Op afspraak
V : Op afspraak
Z : Gesloten
Z : Gesloten