Meubelen Debou uit Koekelare bestaat 50 jaar!

Meubelen Debou

Meubelen Debou uit Koekelare levert al drie generaties lang handwerk op maat. ‘Het is destijds allemaal begonnen in de kleine atelier van grootvader Hector Debou, vertelt Sandra Bolle. Hij deed allerhande kleine schrijnwerkklusjes en deed maatwerk waar nodig voor mensen uit de buurt. Maar Hector was vooral gekend als duivenmelker tot ver over de grenzen, hij speelde de verre vluchten, de ‘halve fond’ en bezitte een goudmijn aan duiven.
Liefhebbers van allerlei continenten, zelf vanuit Japan kwamen naar Koekelare om duiven te kopen. Waarschijnlijk is de ‘commercant’ in hem op die manier wel ontstaan.

Hector boerde goed en bouwde zijn zaak uit voor de 5 zonen die allemaal in het bedrijf kwamen. Elk van de vrouwen had zelf een meubelwinkel, waar de meubelen uit eigen atelier uiteraard gepromoot werden. Vooral de Duitse markt was verzot op de zware massieve meubelen van de gebroeders en er volgde een tijd waar vooral de Oostkantons en Duitsland de grote afnemers waren. Het was dan ook een glorietijd voor de meubelindustrie.

Geleidelijk aan gingen de ‘Gebroeders’ één voor één op pensioen en Koen, de zoon van Georges Debou, nam dan in 2001 de zaak over na 10 jaar in loondienst voor zijn vader te hebben gewerkt, ikzelf werk in het bedrijf sinds 1998 en sinds enkele jaren zijn wij vennoten geworden. Meubelen Debou werkte dus hoofdzakelijk in opdracht van meubelwinkels, maar omdat de klant doorheen de jaren steeds vaker meubelen op maat wou, kregen we meer en meer vragen van particulieren.

We hechten dan ook veel belang aan de service en het kennismakingsgesprek met onze klanten. We gaan ter plaatse langs met kleurenstalen of geven interieuradvies wat voor meubel het best zou passen in de woning. Ook aan onze service na-verkoop hechten we heel veel belang. We bieden onze klanten de garantie dat we gratis langs komen als iets moet aangepast of bijgewerkt worden aan een meubel. Daarnaast hebben we bij Meubelen Debou aandacht voor ecologie. Onze houtsoorten komen van verantwoordelijke leveranciers met steeds respect voor de natuur.’

50 jaar vakmanschap - Handmade in Belgium - Ambacht

Bij Meubelen Debou in Koekelare kan je terecht voor allerlei soorten meubelen op maat in massieve eik. ‘Alles wordt vervaardigd in ons eigen atelier’, vertelt Sandra verder. ‘De meubelen worden uiteraard tot in de kleinste details afgewerkt en daarom combineren we de nieuwste technieken met handwerk. Onze vakmannen bij Meubelen Debou toveren jouw idee om in een uniek meubelstuk. Want elk meubel is volledig op maat en smaak van de klant gemaakt. Kwaliteit dragen we bij Meubelen Debou uiteraard hoog in het vaandel. Elk meubelstuk wordt behandeld om een lange levensduur te kunnen garanderen. Voor het ontwerpen van onze meubelen gebruiken we de beste stukken massief eikenhout. We werken hiervoor nauw samen met onze leveranciers en selecteren zelf welke producten we invoeren. Daarnaast is Meubelen Debou ook gespecialiseerd in verschillende straaltechnieken om je oud interieur van een nieuwe look te voorzien. Parelstralen en zandstralen worden toegepast om oud verf- en vernislagen te verwijderen. Meubelen Debou geeft ook je bestaande meubelen een nieuwe look. We houden steeds rekening met de bestaande elementen in je woning, zodat we je nieuwe meubelen perfect kunnen laten passen op gebied van stijl, afmeting en kleur. We komen graag vrijblijvend bij je langs met ons advies’, besluit Sandra.

Ontdek onze vernieuwde Oxford collectie, eik in combinatie met metalen deuren.
Wonen in landelijke stijl, 1ste keuze massieve Franse eik. Vanaf nu ook tafels in combinatie met stalen onderstel in eclips model. Alle maten verkrijgbaar, ook ovaal tafelblad of rechthoekig mogelijk.

In de kijker

Meubelen Debou

Debou BV | BE 0407.736.134
Oostmeetstraat 91, 8680 Koekelare
TEL : +32 51 58 82 34
M: Op afspraak
D : Op afspraak
W: Op afspraak
D : Op afspraak
V : Op afspraak
Z : Op afspraak
Z : Gesloten