Oogarts Sophie Callewaert uit Brugge start met privépraktijk!

Dr. Sophie Callewaert

Dr. Sophie Callewaert uit Zedelgem bij Brugge studeerde geneeskunde aan de KU Leuven. Ze volbracht vervolgens haar specialisatie tot oogarts in het Universitair Medisch Centrum Groningen, in Nederland. Daarnaast behaalde ze ook haar FEBO diploma in Parijs, wat staat voor ‘Fellow of the European Board of Ophthalmology’.

‘Ik vond het een meerwaarde om in Nederland te gaan studeren. Zo’n opleiding duurt langer en je leert er tijdens je opleiding ook opereren. Ik heb hierdoor met tal van artsen in verschillende provincies in Nederland gewerkt en zo ontzettend veel ervaring opgedaan.’

Ik heb een Nederlandse man (orthopedisch chirurg) en 3 Belgisch-Nederlandse kindjes. Na mijn opleiding vonden mijn man en ik het prettig om in een rustige omgeving te gaan wonen. De kindjes gaan in Zedelgem naar school. Omdat ik zelf kleine kinderen heb, is het ook makkelijker om kleine kinderen op hun gemak te stellen en te onderzoeken.

Dr. Sophie Callewaert werkte eerst in het AZ Damiaan in Oostende. Uiteindelijk besliste ze om de dichter bij huis een eigen praktijk op te richten. Het ligt voor de hand dit te doen in haar geboortedorp Zedelgem.

‘Eerst start ik tijdelijk in de huisartsenpraktijk van dr. Bossier en dr. Vlaminck. Ondertussen wordt er achter de schermen druk gewerkt om een ruime praktijk (met operatiekamer) uit te bouwen op het land waar mijn grootouders gewoond hebben. Het land van de oude koster Caesar Plaetevoet en Ludwina Gurdebeke ligt naast de Colruyt in Zedelgem.’

Kinderen - Volwassen - Contactlenzen - Brillen - Alle oogziekten

In de privépraktijk van oogarts Dr. Sophie Callewaert in Zedelgem, vlakbij Brugge kan je terecht voor alle oogaandoeningen en -problemen. ‘Doordat ik een lange opleiding heb gevolgd, heb ik veel kennis opgedaan.’ Ik heb geïnvesteerd in de beste apparatuur, want enkel het beste is goed genoeg voor mijn patiënten en voor mezelf.

Ik ben voor spoedgevallen heel gemakkelijk bereikbaar via het nummer op de website: 0477165192.

Met alle oogartsen, huisartsen, opticiens en apothekers in de wijde omgeving heb ik een goed contact. Als oogarts vindt Dr. Sophie Callewaert het dan ook belangrijk dat die wereld goed met elkaar verbonden is. ‘Zelf opereer ik niet meer, maar ik heb een heel goede relatie met alle ziekenhuizen in de buurt, waardoor je vanuit mijn praktijk rechtstreeks en meteen doorverwezen kan worden naar topdokters voor verdere opvolging en behandelingen. Bij écht acute gevallen kan ik ervoor zorgen dat de patiënt onmiddellijk zonder wachttijd behandeld wordt’.

Oogarts Sophie Callewaert is actief in regio Brugge

DOKTER SOPHIE CALLEWAERT, OOGARTS BV | BE 0688.714.153
Groenestraat 177, 8210 Zedelgem
GSM : +32 477 16 51 92
M: 08u00 tot 12u00 – 13u00 tot 16u00
D : 08u00 tot 12u00 – 13u00 tot 16u00
W: 08u00 tot 12u00
D : 08u00 tot 12u00 – 13u00 tot 16u00
V : 08u00 tot 12u00 – 13u00 tot 15u00
Z : Gesloten
Z : Gesloten