Pizzeria Babilonia serveert de Italiaanse keuken in het centrum van Ieper!

Pizzeria Babilonia

Pizzeria Babilonia in de Menenstraat in Ieper kiest voor artisanale pizza’s met de beste smaak en uiteraard vers gebakken op houtvuur. Eigenaar en uitbater Musa Yaramis kwam 30 jaar geleden van Turkije naar België en baat al 14 jaar Pizzeria Babilonia uit. ‘Toen ik naar België kwam, begon ik als schoenmaker in leerschool en na twee jaar opende ik mijn eigen kebabzaak. Horeca zit in mijn hart en ziel en in 2007 besloot ik Pizzeria Babilonia te openen. Ik heb van mijn hobby mijn beroep gemaakt en daar geniet ik het meeste van. Ik hamer dan ook op kwaliteit. Pizzeria Babiliona is sinds acht jaar gevestigd in de Menenstraat in Ieper. Daarvoor was het restaurant gelegen in de Diksmuidestraat, waar mijn zoon momenteel de kebabzaak ‘Doner Kebab Istanbul’ uitbaat. We hebben het pand hier op wandelafstand van de Menenpoort volledig heringericht. Dit was vroeger een bankkantoor. Sinds kort kan je bij Pizzeria Babilonia niet alleen genieten van een mooi, ruim en gezellig terras achteraan, maar ook vooraan. Het terras aan de voorkant telt 36 plaatsen en is tijdens de coronacrisis door de gemeente goedgekeurd. Ik ben iemand die altijd vooruit denk en zolang we gezond zijn, blijven we doorgaan.’

Artisanale Pizza's - Ruim Terras - Vlakbij Menenpoort

Bij Pizzeria Babilonia in het centrum van Ieper kan je naast pizza’s ook terecht voor salades, pasta’s en vleesgerechten. ‘Mijn focus ligt wel voornamelijk op pizza’s’, zegt Musa. ‘Ik sta zowel in de keuken als in de zaal en omdat ik nogal punctueel ben moet alles perfect in orde zijn. Een goeie voorbereiding van de service is hierbij heel belangrijk. Pizzeria Babilonia serveert ook kwaliteitsvolle gerechten zoals rib-eye en kipfilet. Alles wordt steeds met oog voor detail klaargemaakt en op het bord afgeleverd aan de klanten. Ik werk alleen maar met producten van topkwaliteit. Pizzeria Babilonia biedt ook afhaalmaaltijden aan. Ik begon, zoals zoveel collega’s in Ieper, met takeaway gerechten tijdens de lockdown en coronacrisis. Van alle pizzeria’s ben ik wel de enige die niet aan huis levert. Omdat ik als enige in de zaak sta is dit een onmogelijke opdracht. De klanten komen naar Pizzeria Babilonia voor kwaliteit en dat kan je naar mijn mening niet leveren in 10 minuten. Ik wil mezelf hiermee onderscheiden van andere pizzeria’s. Kwaliteit kan niet gehaast worden. Rustieke artisanale pizza’s vragen nu eenmaal tijd’, aldus Musa Yaramis.

Pizzeria Babilonia Ieper

Yaramis Musa | BE 704.533.071
Menenstraat 29, 8900 Ieper
GSM : +32 477 86 93 60
M: Gesloten
D : 12u00 tot 14u00 – 17u00 tot 23u00
W: 12u00 tot 14u00 – 17u00 tot 23u00
D : 12u00 tot 14u00 – 17u00 tot 23u00
V : 12u00 tot 14u00 – 17u00 tot 23u00
Z : 12u00 tot 14u00 – 17u00 tot 23u00
Z : 12u00 tot 14u00 – 17u00 tot 23u00