Restaurant Osar in Tielt biedt een moderne bistrokeuken met wereldse invloeden!


We hebben vijftig verschillende wijnen uit zestien landen

In de Kortrijkstraat in Tielt opende onlangs Restaurant Osar de deuren. Dominique Maes runt het restaurant samen met zijn vriendin Lore. ‘Ik speelde al langer met het idee om een eigen restaurant te starten, maar de zoektoch naar een geschikt pand verliep niet altijd even vlot. Tot we plots op dit gebouw in de Kortrijkstraat botsten en meteen verliefd waren op de prachtige binnentuin. Vroeger zat hier een tattooshop die we volledig onder handen hebben genomen. Het felgekleurde plafond en gouden logo springen meteen in het oog. Ik ben afgestudeerd aan de Hotel- en Toerismeschool Spermalie in Brugge en volgde later ook nog een butler- en sommelieropleiding. Ikzelf sta in de keuken als chef-kok, terwijl mijn vriendin samen met ons team de zaal voor haar rekening neemt. De naam Osar komt uit het Spaans en betekent ‘durven’, want als je een eigen restaurant start moet je durven springen en ondernemen, vandaar.’

We brengen klassieke gerechten met een moderne touch samen met de passie voor wijn

Bij Restaurant Osar in Tielt, West-Vlaanderen kan je genieten van een moderne bistrokeuken met wereldse invloeden in combinatie met een uitgebreid aanbod verrassende wijnen. ‘We willen uitpakken met een toegankelijk concept en vooral een gemoedelijke no-nonsense sfeer. Restaurant Osar heeft een beperkte, maar toch heel variërende menukaart met ook aandacht voor vegetarische gerechten én we werken met streekproducten. We willen een moderne bistrokeuken aanbieden gecombineerd met een uitgebreid aanbod wijnen.’ Restaurant Osar heeft maar liefst 50 verschillende wijnen uit zestien landen in de wijnkelder. ‘Hier komt mijn passie als sommelier naar boven, want naast mijn job als chef-kok hou ik er van om de klanten nieuwe wijnen te laten ontdekken en proeven bij hun gerecht. Dit wordt enorm geapprecieerd merken we. In het restaurant binnen hebben we plaats voor 32 personen en in onze gezellige binnentuin kunnen we ook een dertigtal gasten ontvangen.’ Restaurant Osar heeft dagelijks een lunchmenu en de weeklunches worden elke maandag gepubliceerd op hun sociale media.

Restaurant Osar

JEANNA BV | BE0784.581.827
Kortrijkstraat 94, 8700 Tielt, Belgium
EMAIL : info@osar-tielt.be
GSM : +32 494 21 73 91
M: Gesloten
D : 12u00 tot 14u00 – 18u30 tot 21u30
W: 12u00 tot 14u00 – 18u30 tot 21u30
D : 12u00 tot 14u00 – 18u30 tot 21u30
V : 12u00 tot 14u00 – 18u30 tot 21u30
Z : 12u00 tot 14u00 – 18u30 tot 21u30
Z : Gesloten

Vacatures

Zaalverantwoordelijke met passie voor wijn

Osar. Durf te ontdekken, durf te proeven, durf te springen in deze nieuwe uitdagende job! Als zaalverantwoordelijke kan je rekenen op een uitgebreid takenpakket gaande van de wijnkeuze tot ondersteuning bij sociale media en opvolging van de personeelsplanning. Een job met veel afwisseling en verantwoordelijkheid in een gepassioneerd team. Durf te springen, contacteer Osar!