François Bouillon opende recent de nieuwe McDonalds in Eke!

Ondernemer met het hart op de juiste plaats

François Bouillon is niet alleen franchisenemer van zes McDonalds restaurants, maar ook voorzitter van de vzw Ronald McDonald Kinderfonds. ‘Dat werd in 2001 opgericht door McDonald’s België en haar franchisenemers en verleent steun aan families met kinderen met medische noden. De vzw wordt bestuurd door een uitvoerend comité met daarin ook medische experts en enkele externen. Het comité bepaalt de toekenning van de subsidies aan projecten voor kinderen en gezinnen en de ontwikkeling van een Ronald McDonald Huis. Dankzij de nauwe samenwerking tussen de vzw Ronald McDonald Kinderfonds en het UZ Brussel opende in december vorig jaar het eerste Belgische Ronald McDonald Huis. Daar zijn we best wel trots op. Het huis telt tien privékamers waar gezinnen voor een bedrag van vijftien euro per dag kunnen beschikken over een eigen kamer tot vier personen. Daarnaast zijn er ook gemeenschappelijke ruimtes waar iedereen die dat wil, ervaringen kan uitwisselen en steun vinden bij elkaar in een niet-medische omgeving. Het Huis wordt beheerd door een huismanager en vrijwilligers. Die zijn van essentieel belang voor een goed dagelijks verloop. Het Ronald McDonald Huis biedt een thuis aan families van gehospitaliseerde kinderen en bevindt zich op het terrein van het UZ Brussel in Jette. Een ziek kind kan niet zonder zijn ouders en als je kind ziek is, wil je als ouder zo dicht mogelijk in de buurt zijn. Via www.kinderfonds.be kan men een gift doen,  want deze hulp van donaties en vrijwilligers is onmisbaar voor dit hartverwarmend initiatief’, besluit François Bouillon.

McDonalds Eke

François Bouillon runt op vandaag samen met zijn team zes McDonalds restaurants in Roeselare, Kortrijk, Doornik, Ath, Moeskroen en nu dus ook EKE. ‘Op 8 december kwam deze zesde vestiging erbij net naast de Makro in Eke’, vertelt François Bouillon. Een restaurant bouwen terwijl ze eigenlijk gesloten zijn is gekkenwerk maar ik ben ermee doorgegaan.  

Bij McDonald’s stonden voedselveiligheid en hygiëne al altijd bovenaan de prioriteiten en sinds de Covid19 crisis zijn we een stap verder gegaan.

‘We mogen gerust stellen dat we al onze restaurants volledig coronaproof hebben ingericht. Afstand houden, handen wassen en desinfecteren deden we al, maar we voorzien extra wanden tussen de tafels eens de restaurants zelf weer open zijn.    

Momenteel bedienen we onze klanten via de Drive-thru én take away binnen.

Het zijn twee vlotte manieren om snel en efficiënt bediend te worden.

Sinds enige tijd is er de McDonalds app waar de klant heel wat voordeel kan uithalen. Er zijn straffe promo’s, deals op maat, er kunnen punten gespaard worden om dan in te wisselen tegen gratis producten,…Bovendien krijgt de klant regelmatig toffe extra’s en komt men alle nieuws over McDonalds te weten.’, aldus François Bouillon.

McDonalds

GALAXY BV | BE 0461.345.163
President Kennedylaan 100e, 8500 Kortrijk
TEL : +32 56 32 69 11
M: 11u00 tot 22u00
D : 11u00 tot 22u00
W: 11u00 tot 22u00
D : 11u00 tot 22u00
V : 11u00 tot 22u00
Z : 11u00 tot 22u00
Z : 11u00 tot 22u00