Second Life

Tweedehandskledingwinkel Second Life uit Roeselare bestaat volgend jaar 40 jaar!

Elke dag meer dan 100 nieuwe items in de winkel

Tweedehandskledingwinkel Second Life

Second Life Brandstore is een tweedehandskledingwinkel in de Wallenstraat te Roeselare. Evelien Bruneel runt de zaak ondertussen zes jaar, maar de winkel bestaat volgend jaar 40 jaar! ‘Mijn schoonmama Patricia Calliauw startte Second Life in 1982 in een klein pand in de Ieperstraat in Roeselare’, vertelt Evelien. ‘Sinds een zestal jaar zijn we nu gevestigd in de Wallenstraat. Ik kom eigenlijk uit een totaal andere sector maar toen mijn schoonmama vroeg of ik de stap niet wou wagen om in het verhaal te stappen van Second Life ben ik de uitdaging toch aangegaan. Het leuke aan een tweedehandswinkel is dat elke dag nieuw is. Er komen per dag tussen de 100 en 150 nieuwe stuks binnen die allemaal letterlijk en figuurlijk door mijn handen gaan. Alle stukken worden gescreend op de staat waarin ze zich bevinden en wat de oorspronkelijke kostprijs was. Uiteindelijk wordt er dan met de verkoper een nieuwe prijs afgesproken en komen deze stukken in de winkelrekken. Je ziet de klanten ook opgroeien, want verschillende generaties komen hier winkelen. We kunnen rekenen op een trouw terugkerend publiek en 95% van wat wordt binnengebracht vindt een nieuwe eigenaar’. 

Merkkleding - Dames - Heren - Kinderen

Bij Second Life in Roeselare kan je terecht voor tweedehandskleding van bekende merken voor zowel dames, heren als kinderen, maar ook voor accessoires zoals handtassen, juwelen, sjaals en riemen. ‘De focus bij Second Life ligt echt wel op merkkledij zoals Liu Jo, Brax, Xandres, Ted Baker… en we werken vaak met Belgische modeontwerpers. In beperkte mate hebben we ook designer handtassen van Delvaux of Chanel maar uiteraard spelen we enorm in op vraag en aanbod. De klant brengt een lading kledingstuks binnen, er wordt een prijs afgesproken, en als iets verkocht is wordt dit meteen vergoed. De klant kan bovendien het hele administratieve proces volgen via ons online platform waarin we toch wel uniek zijn. We zijn ook trots om te kunnen zeggen dat 95% van de artikelen die binnen gebracht worden bij Second Life een nieuwe eigenaar vinden. Op jaarbasis gaat het om zo’n 35.000 stuks. In onze winkel van 300 vierkante meter komen er elke dag tot 100 nieuwe items bij, dus het is zeker de moeite waard om regelmatig even te komen snuisteren in de rekken. Samen met mijn dynamisch team staan we graag voor je klaar. Alles is overzichtelijk, per maat en kleur ingericht. Ook via onze webshop secondlife.be kan er gemakkelijk online besteld worden. We proberen ook steeds mee te zijn met de nieuwste trends.

Onze missie is al bijna 40 jaar dezelfde, namelijk unieke en mooie kledingstukken en accessoires koppelen aan een nieuwe en gelukkige eigenaar’, besluit Evelien.  

Second Life

Adres
Wallenstraat 19, 8800 Roeselare
Contacteer ons
TEL : +32 51 22 21 85
Openingsuren
M: Gesloten
D : 09u30 tot 18u00
W: 09u30 tot 18u00
D : 09u30 tot 18u00
V : 09u30 tot 18u00
Z : 09u30 tot 18u00
Z : Gesloten

Vacatures

Momenteel zijn er geen vacatures