Bij Slagerij Ranson en ’t Kaaskorstje in Sint-Andries, bij Brugge vind je onder meer een ruim assortiment charcuterie, dagschotels en kazen. ‘Een kindje dat met zijn mama in de winkel kwam heeft zich eens bezig gehouden met het tellen van het aantal kazen. Ze kwam toen al aan bijna 100 verschillende soorten’, gaat Kristof verder. ‘Dat gaat van harde kazen tot half harde, zachte en schimmelkazen. We zijn dus eigenlijk een slagerij, traiteur en kaaswinkel, allemaal onder één dak. Ik bereid nog altijd zelf heel wat soorten salami, hespenworst, vleesbrood,…en dat is toch wel uniek. We staan voor vers, origineel en vernieuwend met uiteraard aandacht voor topkwaliteit. We zijn ook volop bezig met allergenen, want het gebeurt regelmatig dat mensen allergisch zijn aan bepaalde voedingsstoffen en dan kunnen we hen een alternatief aanbieden. In mijn charcuterie zitten sowieso weinig tot geen allergenen. Mijn echtgenote Valerie rijpt de kazen ook zelf af en zorgt dat ze op punt staan voor de perfecte kaasplank bij je thuis. Je kan dit niet vergelijken met de verpakkingen in een supermarkt uiteraard. Klanten kunnen bij ons terecht voor pasta’s, soepen en dagschotels en we doen ook fondue- en gourmetschotels, koude schotels en teppanyaki, alsook traiteurdienst voor evenementen zoals communiefeesten. Men kan gemakkelijk bestellen via onze webshop. Tot slot mag ik zeggen dat we als één van de weinige slagers hier in de streek het varkensvlees ‘Duke of Berkshire’ aanbieden en daar pakken we dan ook graag mee uit’, besluit Kristof.