’t Kaaskorstje is de kaaswinkel voor overheerlijke kaasplanken in Brugge en omgeving!

't Kaaskorstje & Slagerij Ranson

Als je het water in de mond wil krijgen moet je zeker even binnen wandelen bij Slagerij Ranson en ’t Kaaskorstje aan de Gistelse Steenweg in Sint-Andries, bij Brugge. Kristof en Valerie runnen de zaak elke dag met tonnen passie voor het vak. ‘De zaak bestaat sinds 1924, dus bijna 100 jaar’, gaat Kristof van start. ‘Wij zijn nu de vierde generatie die de zaak runt en de liefde voor het vak werd dus letterlijk met de paplepel mee gegeven. Na het lager onderwijs volgde ik een opleiding aan de bekende hotelschool Ter Groene Poorte in Brugge, want ik was toen al geïnteresseerd in charcuterie. Ik volg ook regelmatig cursussen in Duitsland, omdat we daar samen werken met een kruidenleverancier. Als er een demo is gaan we daar altijd naar toe om zaken bij te leren. Twee jaar geleden hebben we de zaak vernieuwd en is ’t Kaaskorstje erbij gekomen. Dat is de wereld van mijn echtgenote Valerie. Zij eet enorm graag kaas en volgde een opleiding tot kaasmeester. We stelden vast dat er hier in de nabije omgeving geen kaaswinkels meer waren. We hebben dan eerst een test gedaan in de slagerij om te kijken of er wel een markt voor was. Uiteindelijk bleek dat een groot succes te zijn en hebben we met de verbouwingen van de winkel een aparte, grote afdeling ingericht voor onze kazen, namelijk ’t Kaaskorstje’, aldus Kristof.

Slagerij - Traiteur - Kaaswinkel - Topkwaliteit

Bij Slagerij Ranson en ’t Kaaskorstje in Brugge kan je terecht voor een ruim assortiment charcuterie, dagschotels en kaasplanken. ‘Zowel harde kazen tot half harde, zachte en schimmelkazen. We zijn dus eigenlijk een slagerij, traiteur en kaaswinkel, allemaal onder één dak. Ik bereid nog altijd zelf heel wat soorten salami, hespenworst, vleesbrood,…en dat is toch wel uniek. We staan voor vers, origineel en vernieuwend met uiteraard aandacht voor topkwaliteit. ’t Kaaskorstje in Brugge is ook volop bezig met allergenen, want het gebeurt regelmatig dat mensen allergisch zijn aan bepaalde voedingsstoffen en dan kunnen we hen een alternatief aanbieden. In mijn charcuterie zitten sowieso weinig tot geen allergenen. Mijn echtgenote Valerie rijpt de kazen ook zelf af en zorgt dat ze op punt staan voor de perfecte kaasplank bij je thuis. Je kan dit niet vergelijken met de verpakkingen in een supermarkt uiteraard. Klanten kunnen bij Slagerij Ranson en ’t Kaaskorstje in Brugge terecht voor pasta’s, soepen en dagschotels en we doen ook fondue- en gourmetschotels, koude schotels en teppanyaki, alsook traiteurdienst voor evenementen zoals communiefeesten. Men kan gemakkelijk bestellen via onze webshop. Tot slot mag ik zeggen dat we als één van de weinige slagers hier in de streek het varkensvlees ‘Duke of Berkshire’ aanbieden en daar pakken we dan ook graag mee uit’, besluit Kristof.

’t Kaaskorstje – Ranson

Ranson Kristof | BE 0892.183.135
Gistelse Steenweg 602, 8200 Brugge
TEL : +32 50 38 64 49
EMAIL : info@slagerijranson.be
M: 08u00 tot 13u00 – 14u00 tot 18u30
D : 08u00 tot 13u00 – 14u00 tot 18u30
W: 08u00 tot 13u00 – 14u00 tot 18u30
D : GESLOTEN
V : 14u00 tot 18u30
Z : 08u00 tot 13u00 – 14u00 tot 18u00
Z : 08u00 tot 12u30