The House of Roses in Oostkamp is geen traditionele bloemen- en decoratiewinkel!

The House of Roses Oostkamp

Onlangs opende in de Kortrijksestraat in het centrum van Oostkamp een nieuwe winkel de deuren. The House of Roses dompelt je onder in de wondere wereld van de rozen. Zaakvoerster Sofie Himpens is dan ook trots op haar concept. ‘Ik ben iemand die een duidelijke visie heeft over hoe ik de zaak wil runnen en hoe ik mij wil profileren naar de buitenwereld’, vertelt Sofie. ‘De focus ligt op de natuur en één van de mooiste bloemen die de natuur rijk is, is uiteraard de roos. Het concept van The House of Roses speelde al langer in mijn hoofd, want ik wil me echt onderscheiden van andere bloemenwinkels. Naast rozen is het de bedoeling dat er ook andere bloemen en planten in de winkel zullen staan, maar niet zoals in een standaard bloemenzaak. Ik heb zeven jaar een bloemenwinkel uitgebaat in Ruddervoorde, maar daar miste ik ruimte en licht. Het was dus heel belangrijk dat ik een pand vond met ruimte, licht en rust. Zo ben ik toevallig op dit pand in de Kortrijksestraat in Oostkamp gebotst en plots vielen alle puzzelstukjes in elkaar’, aldus Sofie.

Rozen - Decoratie - Natuurlijke Elementen - Indonesie

The House of Roses in Oostkamp biedt een ruim aanbod rozen, Indonesische houtstructuren, ijzeren ornamenten, alsook kaarsen gemaakt van koolzaad en unieke wenskaartjes. ‘Ik werk samen met een rozenkweker uit Nederland’, vertelt Sofie verder. ‘Het is een familiebedrijf dat focust op kwaliteit en niet kwantiteit. Dat was voor mij heel belangrijk. Ik wil geen onderdeel zijn van massaproductie. Het is de bedoeling dat de rozen mooi opengaan en dat je kan genieten van zowel de schoonheid als de geur. Vele rozen verspreiden tegenwoordig vaak geen geur meer, maar deze bij The House of Roses wél. De planten die ik verkoop zijn ook luchtzuiverend en de decoratieve houtstructuren komen uit Indonesië. De plaatselijke bevolking trekt de bossen in om oude stukken hout te zoeken die volledig worden opgekuist en waar uiteindelijk mooie dingen mee gecreëerd worden. Die liefde voor de pure natuur wil ik met The House of Roses overbrengen aan mijn klanten. Daarnaast heb ik ook kaarsen gemaakt van koolzaad. Deze branden langer en geven geen roetdeeltjes af. Ook de rieten manden in de winkel zijn met de hand gemaakt. Authenticiteit is voor mijn ontzettend belangrijk. We hebben ook mooie wenskaartjes met korte verhalen op van een Nederlandse dame die na een burn-out is beginnen schrijven. Deze boodschappen heeft ze neergepend op kaartjes. Hiermee onderscheiden we ons van de standaardkaartjes. Het is de bedoeling om in de toekomst ook workshops te organiseren in The House of Roses. Ik droom alvast van meerdere winkels verspreid over de provincie, maar we zien wel wat de toekomst brengt. Het is nooit verkeerd om je dromen na te jagen’, aldus Sofie.

The House of Roses

Himpens Sofie | BE 0849.831.549
Kortrijksestraat 86, 8020 Oostkamp
GSM : +32 467 01 09 86
M: Gesloten
D : Gesloten
W: 09u30 tot 18u00
D : 09u30 tot 18u00
V : 09u30 tot 18u00
Z : 09u30 tot 18u00
Z : 09u30 tot 12u00