Thuisverpleging Thy-care uit Oostkamp biedt een uitgebreid aanbod medische zorgen!

Dorothea Timmerman

Dorothea Timmerman startte haar carrière als zorgkundige. Na 10 jaar schoolde ze zich om tot gegradueerd verpleegkundige. Na het behalen van het diploma in de verpleging, startte ze eerst in een groep van thuisverpleging. Waarna ze in oktober 2019 haar eigen zelfstandige thuisverplegingspraktijk Thy-care heeft opgericht. ‘Ondertussen zijn we uitgegroeid tot een team van vijf enthousiaste thuisverpleegkundigen met elk hun eigen specialisatie’, vertelt Dorothea. ‘Elke dag opnieuw willen we onze patiënten een kwaliteitsvolle en persoonlijke zorg bieden, waar de patiënt centraal staat. Dit in hun vertrouwde thuisomgeving, men kan hierbij rekenen op 100% discretie.
Tijdens een eerste opstart bezoek kijken we steeds welke zorgvraag er is en hoe we de patiënt en zijn omgeving het best kunnen ondersteunen en helpen. De zorg wordt opgestart, opgevolgd en na een korte periode geëvalueerd.
Thuisverpleging Thy-care hecht ook veel belang aan overleg met de patiënt, huisarts, familie en mantelzorgers. Bovendien zijn we geconventioneerd, wat wil zeggen dat we ons aan de officiële vastgelegde tarieven houden. Bij ieder bezoek dienen wij daarom telkens de identiteitskaart van de patiënt in te lezen, dit bevestigt de uitgevoerde zorg. Het is ook belangrijk om weten dat Thy-Care samenwerkt met alle mutualiteiten, aldus Dorothea

Persoonlijke zorg - Wondzorg - Oncologische zorg - Palliatieve zorg

Zelfstandige thuisverpleging Thy-Care uit Oostkamp biedt een uitgebreid aanbod aan medische verzorging aan in de regio Oostkamp, Ruddervoorde, Waardamme, Hertsberge, Zedelgem & Veldegem. ‘Ons team van zelfstandige thuisverpleegkundigen heeft elk zijn eigen specialisatie waardoor men bij Thy-Care voor heel wat specifieke zorgen terecht kan.

‘Voor hulp bij de dagelijkse verzorging, zoals het aan- en uitkleden of hulp bij het wassen. Is geen voorschrift van de huisarts nodig’, gaat Dorothea verder.

Bij de volgende zorgen is wel een voorschrift van een arts vereist.

Thy-Care biedt daarnaast onco- en hematologische zorg aan zoals het toedienen en afkoppelen van chemo of het aanprikken en spoelen van de poortkatheter.

Wondzorg, wat alle wonden omvat zoals brandwonden, doorligwonden, oncologische wonden of het verwijderen van hechtingen. Patiënten met stomazorg, diabetes of maag- en darmproblemen kunnen bij ons terecht.

Palliatieve zorgen bij patiënten die ongeneeslijk ziek zijn. Waarbij het belangrijk is dat de patiënt in deze situatie in een vertrouwde thuisomgeving kan blijven wanneer men dit wenst. De belangrijkste taak van ons team is dat de patiënt comfortabel is. We zorgen voor de nodige ondersteuning dit zowel voor de patiënt als voor zijn familie, mantelzorger in deze levensfase. Familie en mantelzorgers hebben in deze periode ook nood aan een luisterend oor.

Tot slot wil ik graag nog even meegeven. Dat we ook advies kunnen geven in de zoektocht naar bijkomende hulpverlening in huis en aangepaste hulpmiddelen zoals mobiliteitshulpmiddelen, een tillift, … Ook helpen we hen bij het opzoeken en aanvragen van tegemoetkomingen, welke de patiënt eventueel voor in aanmerking komt. Met deze service wil Thy-Care écht het verschil maken’, besluit Dorothea.

Thy-Care Thuisverpleging

THUISVERPLEGING TIMMERMAN DOROTHEA Commv | BE 0698.685.456
Sijslostraat 27, 8020 Oostkamp
EMAIL : info@thuisverplegingthy-care.be
GSM : +32 472 90 55 39
M: Op afspraak
D : Op afspraak
W: Op afspraak
D : Op afspraak
V : Op afspraak
Z : Op afspraak
Z : Op afspraak