West-Friet is de beste frituur van Roeselare!

Anne-Laure & Kevin

Frituur West-Friet vind je langs de Diksmuidsesteenweg in Roeselare. Zaakvoerders Kevin Caytan en Anne-Laure Haghedooren runnen de zaak nu acht jaar. ‘Het waren de ouders van Kevin die zestien jaar geleden gestart zijn met de frituur’, vertelt Anne-Laure. ‘Kevin werkt al sinds dag één in de frituur, ikzelf ben er drie jaar later bijgekomen. De coronacrisis zorgde ervoor dat we onze geplande verbouwingswerken vervroegd hebben. Deze waren normaal gepland in mei vorig jaar, maar toen de lockdown afgekondigd werd, besloten we de werken in maart al aan te vatten, omdat we toch sowieso de deuren moesten sluiten door het virus. Doordat verschillende materialen niet beschikbaar waren duurden de verbouwingen uiteindelijk vijf, in plaats van twee weken. Maar we zijn alvast heel blij met het resultaat en kijken er naar uit om op 1 mei opnieuw klanten ter plaatse te mogen ontvangen en bedienen. We willen natuurlijk het vernieuwde interieur en alle inspanningen die we hier voor deden delen met hen. We kozen bij de inrichting van de frituur voor een warme uitstraling met zwarte tafels in contrast met de witte muren en bruine stoelen. Ook onze twee dochters werden vereeuwigd op een grote zwart/wit foto in combinatie met designverlichting’, aldus Anne-Laure.

Vers aanbod - Parking - Ruim Terras - Rundburgers van het huis

Frituur West-Friet in Roeselare is niet alleen populair bij toevallige passanten, maar bouwde doorheen de jaren ook een vast en trouw klantenbestand op. ‘Kevin en ik hebben onze eigen visie op het runnen van de zaak’, gaat Anne-Laure verder. ‘De term ‘vers’ is voor ons ontzettend belangrijk. Wat niet vers is, wordt gewoon niet verkocht. Bij West-Friet hebben we uiteraard het gekende aanbod frituursnacks, maar met onze verse bereidingen proberen we toch dát tikkeltje meer te bieden aan de klant. Zo zijn we gekend voor onze jagers- en lookworst, alsook voor onze ambachtelijke kaas- en garnaalkroketten. Bij West-Friet pakken we verder uit met onze vers bereide rundburgers: de Nono- en Wiezeburger, genoemd naar onze dochters Manon en Elle Louise. Alle gerechten die we aanbieden zijn steeds in eigen huis bereid, zoals de vol-au-vent of ons – al zeg ik het zelf – overheerlijke stoofvlees. Frituur West-Friet is ook gekend voor de overheerlijke balletjes in tomatensaus, spaghetti en gyros. In de zomer pakken we uit met een ruim aanbod koude schotels, zoals tomaat met verse Noordzeegarnalen of een koude vis- en vleesschotel. Het loont trouwens zeker de moeite om onze vers gemaakte tartaar eens te proeven. We proberen over de hele lijn steeds trouw te blijven aan onze kwaliteit. Dit begint bij de uitstraling van de zaak, tot het uitgebreid, vers aanbod en eindigt uiteraard met onze service. We vinden het heel belangrijk dat de klant vlot en correct bediend wordt. Dat is één van onze belangrijke troeven’, besluit Anne-Laure.

In de kijker

West-Friet

West-Friet BV | BE 0642.892.640
Diksmuidsesteenweg 349, 8800 Roeselare
EMAIL : west-friet@hotmail.com
GSM : +32 473 97 83 37
M: GESLOTEN
D : GESLOTEN
W: 11u30 tot 21u30
D : 11u30 tot 21u30
V : 11u30 tot 22u00
Z : 11u30 tot 22u00
Z : 11u30 tot 22u00